Ugress: Ny burgerrestaurant på Torshov

Gourmet Trøffel, en av to vegetarburgere hos Ugress.

[Stengt permanent]

Tekst og foto: Lene Myrum Haugen

Vi har en ny burgersjappe i Oslo, som allerede har blitt en favoritt i nabolaget. Den sjarmerende plassen byr på deilige burgere og egne cocktails. Nam!

Sentralt på Torshov ligger nemlig Ugress Burger og Bar. Med en fast stand på mathallen VIPPA, har de nå endelig fått en egen restaurant. Stedet fokuserer på bærekraft med lokale og økologiske varer, men først og fremst bør du besøke restauranten for deres digge burgere. 

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Ugress på TikTok?



Kvalitetsburgere i sentrum

Den 9. april åpent de dørene på sitt nye sted i Vogts gate, hvor de har skapt sin egen lille oase. Det første som møter deg i det du kommer inn er lyden av burgere og bacon som freser på grillen. 

På menyen deres finner du seks ulike burgere. Fire av disse er med økologisk storfe fra den lokale kjøtt- og delikatesse-butikken Strøm-Larsen, som du faktisk kan se over veien fra restauranten. De to andre burgerne er intet mindre enn hjemmelagde vegetarburgere av østerssopp og kikerter.

Prisene på burgerne ligger mellom 165 og 185 kroner, og de anbefaler også å ha ekstra bacon på for 35 kroner. Det er verdt å nevne at menyen har en barneburger der du selv velger hva du vil ha på, og prisen for den er 139 kroner.

Det er tydelig at kvalitet er viktig her, dedikasjonen til gode råvarer og godt håndverk speiler seg i maten. I denne omgangen gikk vi for menyens to vegetar-alternativer, Kimchi Primadonna og Gourmet Trøffel. Ved siden av burgerne delte vi en skål med Skinny Parmesan Fries.

Hjemmelaget vegetarburger

Primadonnaen var en spennende vegetarburger som kom med kimchi, grønn dressing, parmesan, salat og brioche-burgerbrød. Den var smakfull, men vi ønsket oss enda litt sterkere smak på selve kimchien! Prisen for burgeren er 165 kroner, og er den billigste burgeren til voksne. 

Med godt balanserte smaker ble Gourmet Trøffel en favoritt ved bordet. Med trøffeldressing, parmesan, syltet argurk, karimalisert løk, salat og briochebrød. Prisen for brugeren er 175 kroner. Trøffelsmaken er nydelig og ikke overdøvende, og smakene passer bra med den hjemmelagde vegetarpattyen. Østerssoppen gir en god og deilig smak sammen med kikertene, og vi var begge veldig fornøyd med den. Vegetar-variantene faller dog litt lettere fra hverandre, men det går greit så lenge man har kniv og gaffel. 

Tidligere har vi smakt på storfeburger med Engelsk Cheddar - en saftig burger med modnet cheddar, grønn dressing, tomat, løk, sylteagurkt, salat og brioche. Burgeren er en ordentlig kjøttburger med god høyde og deilig cheddar, noe som sjeldent slår feil. Hvis de vil bygge ytterligere oppunder det lokale preget hadde vi dog likt å få en moden norsk cheddar.

Signaturcoctails og to typer fries

Når det kommer til tilbehør har de faktisk tatt seg bryet med å ha to ulike typer fries. Da snakker vi ikke om vanlig potet og søtpotet, men ulike størrelser. Du kan velge mellom rustikk fries som er store grovkuttede fries, og skinny fries som er tynne fries med skall. Sistnevnte er de som minner mest om vanlige fries. De ulike typene kan du få uten noe på, eller med de to ulike toppingene parmesan og trøffel. 

Vi likte veldig godt våre Skinny Parmesan Fries som kom med parmesandressing, syltet sølvløk og hakket vårløk. Denne koster 69 kroner. Porsjonene er ganske store, så en på deling ved siden av burgere holder nok for to personer. 

Drikkemenyen består av cocktails, lokalt øl, naturvin og ulike alkoholfrie alternativer. Selv om utvalget ikke er stort er det noe for de fleste, og står godt til maten.

Mest spennende er nok deres tre egne signaturcocktails med de artige navnene Støl og Sur, Agurktid og Bitter Markus. Støl og Sur er en ginbasert drink med fermentert geitrams, fjellblomst og bær, sitron og sukkersirup. Agurktid er en spennende variant med eplebrennevin, vermouth, bitters og agurk, mens Bitter Markus er en drink med Old Tom gin, Vermouth, Marka Bitter og Destillatørens Curaçao. Prisen på samtlige cocktails er 138 kroner, både vanlige og signaturvariantene. 

Industrielt og populært

Stedet har en hyggelig og litt industriell vibe med tilsynelatende hjemmelagde bord og vintage møbler. Det er store vinduer ut mot gaten som bringer inn masse lys og en hel vegg med speil, som gjør at lokalet føles større. 

Ugress har skapt et godt utgangspunkt og kan nok bli en av de mest populære spisestedene på Torshov. Når vi besøker restauranten en vanlig ukekveld er det fulltsatt, men vi får bord etter 15 minutter i baren. Det et par ting som fortsatt må fikses på, som litt skakke bord og korte barkrakker, men personalet sa at de var på saken. Slike småting er å forvente ved en nyåpning tenker vi. Stedet er definitivt et godt tilskudd til Torshov, og verdt et besøk.

📍Vogts gate 56

Psst! Glad i en god burger? Her kan du se flere burgersteder i Oslo! 🍔

Åpningstider:

Tirsdag - torsdag: kl. 13-22
Fredag - lørdag: kl. 13-01
Søndag: kl. 13-20