SuWo: Ny sushi på Grünerløkka

Suwo i Oslo serverer sushi med mange fristende farger.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Midt på hippe Løkka har folket fått et nytt tilskudd å velge mellom, av rike øst-asiatiske smaker. Her får man sushi, wok og ramen med god kvalitet, og ikke minst til en god pris.

SuWo kan tilby en kombinasjon av avslappet stemning og balanserte smaker, hvor du og dine kan nyte god mat og kald asiatisk drikke i varmen.



God mat til god pris

På menyen har de seks sushisett, med ulike kombinasjoner av sushi i forskjellige størrelser. Det er også elleve ulike makirull å velge mellom, inkludert et vegansk alternativ, og en mystisk Chef Signature Roll med beskrivelsen «spør kokken din». Prisene på sushirullene ligger på 95 til 119 kr.

Utvalget av ramen er ikke veldig stort, men her kan du få Ramen Beef Tantanmen, Tokyo-stil nudler i kyllingbuljong servert med kjøttdeig, vårløk, bambusskudd nori og mykkokt egg. Eller Ramen Menzamen, med bambusskudd, nori tang, vårløk, rødløk, revet ingefær, edamame, kjøttdeig og eggeplomme. Begge rettene koster 169 kr.

En rekke flere småretter og hovedretter finnes også på menyen. Kanskje du heller vil starte måltidet med tre biter Gyoza, japanske dumplings (90 kr), eller en tempura salat (125 kr). Prisene på smårettene varierer fra 65 til 125 kr, og hovedrettene ligger på 169 til 189 kr.

Sushi: Overrasker på presentasjon

Vi testet tre ulike sushiruller. Laks avokado signature med laks, spicy mayo, vårløk og avokado, vegan roll med vegansk majones, avokado, agurk og asparges, og Laks Flambe med laks, avokado, spicy mayo og teriyaki.

Hvordan maten ble servert kom som en overraskelse. Etter inntrykket av et upretensiøst lokale ble vi overrasket over pent pyntet sushi, med blomster og bambusblader liggende under maten. I tillegg til limebåter og reddikkskiver. Smakene var rike og med normalt komplementerende tilbehør.

Lokalet er ikke veldig stort, men det er absolutt stort nok til at det fristet å ta seg en plass. I første omgang får man kanskje inntrykk av at lokalet kun er litt freshere enn et gatekjøkken, men har du et øye for detaljer kan de glatte, flislagte kjøkkenveggene, sammen med sitt gjentakende tretema oppleves langt mer tilpasset og gjennomtenkt. Det er og plassert grønne planter rundt om, som fyller opp tomrommet.

Mye potensiale

Skaperne bak SuWo har andre sterke røtter til Grunerløkka, med flere restauranter. Familiebedriften står også bak den italienske restauranten Mangiamo og ll Parimigiano på Bjølsen.

Spisestedet er relativt nytt, og har med både dine in og takeaway mye potensiale. Vi hadde en fin opplevelse, det var brukbare priser og sushien var god, så vi gleder oss til å se hvor ferden videre går.

📍Markveien 42A