Oslos beste iskaffe

Oslosommer + iskaffe fra Neongrut = sant!

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Nå som det stadig blir litt varmere i byen og vi nyter de lange dagene, er det lite som slår en kald og god iskaffe. Dette våre topp tre favoritter for øyeblikket.

Oslo er fylt med mange flotte kaféer, i hver krik og krok kan du få deg en kaffeskvett. Vi er i hvert fall ikke ukjent med å drikke kaffe ute på farten. Har du ikke prøvd iskaffen fra disse tre stedene? Da anbefaler vi en snartur innom.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om ‘Tre steder med digg iskaffe’ på TikTok?



Neongrut: Deilig islatte

Neongrut er et spennende kafekonsept med et lokale på Tøyen, og en tilhørende liten og sjarmerende kaffebil. Kaffebilen står for tiden på Aker Brygge. Vi tok turen til bryggekanten for å kjøpe en forfriskende iskaffe.

Vi gikk for islatte med litt sukker, som ble anbefalt av baristaen i vognen, Anton Söderman. Han er en anerkjent barista og ikke minst en utrolig hyggelig fyr! Når det kommer til iskaffe pleier undertegnede som regel ikke å gå for noe søtning, men baristaen forklarte at litt sukker ville runde av smaken, og det gjorde det virkelig. Islatten var deilig og kan nytes på den lille uteserveringen de har satt opp ved siden av kaffebilen, der man har utsikt utover Oslofjorden.

Om du vil ha noe annet kaldt med kaffe - serverer de også espresso tonic, espresso cola og ismocca! De har også vegansk bakverk fra sitt eget bakeri, om du vil ha noe godt å spise. Her er deres cookie en favoritt!

📍Aker Brygge: Stranden (langs brygga)
📍Tøyen: Tøyengata 22

Supreme Roastworks: Cold brew med lime

Et av de stedene som er kjent for kvalitetskaffe i Oslo er Supreme Roastworks. De har blitt populære blant kaffefantikerene i byen, og det med god grunn. Med et lokale øverst på Grunerløkka og et helt nytt lokale på Aker Brygge, serverer de mange typer deilig kaffe. Vi gikk innom det spitter nye lokalet på Aker Brygge, som er delt med Porsche sitt showroom.

Vi har blitt tipset om deres cold brew med lime, som har fått navnet ‘Helvetes god iskaffe’. Med et slikt navn må det jo bare testes! Dette er altså en kaldbrygget kaffe uten melk og espresso, men med limejuice og en limebit. Dette er en veldig frisk kaffedrikk, perfekt på en varm sommerdag. Om du heller vil ha en mer tradisjonell islatte servere de selvfølgelig også det.

📍Grunerløkka: Thorvald Meyers gate 18A
📍Aker Brygge: Stranden 67

Java: Unik colada

I Ullevålsveien med utsikt mot St. Hanshaugen finner du denne lille og hyggelige kafeen - med utrolig god kaffe. Stedet vant faktisk ‘Beste kaffebar’ i 2020 fra Digg Mat, så vi er ikke alene om å like dette stedet. Deres islatte er både deilig og god, og en klassiker som aldri skuffer.

Kaffe Colada har vi hørt mye om, og lenge ville prøve. Det er en kaffedrikk de shaker med espresso, ananas og kokos syrup, og topper med ingefærøl. Perfekt for de som liker ingefær, og som vil ha koffeinen fra espressoen. Skikkelig sommerdrikk og veldig artig.

De selger også andre kalde drikker som kaldbrygg/cold brew, espresso tonic og espresso pink. Som en liten bonus kan man også få affogato med Oatly sin vaniljeis her. Vi kommer tilbake for den!

📍Ullevålsveien 47