Tur til Eventyrskogen og Lilloseter

Vakre Eventyrskogen i Lillomarka i Oslo.

Tekst & foto: Kristine Vetleseter Tønnessen

Ser du etter nye skogsturer og en pause fra bylivet? Her har du en heldagstur gjennom det fineste Lillomarka har å by på, med variert natur, tjern, fine utkikkspunkter, og til slutt ende på Lilloseter. 

Turen gjennom Eventyrskogen har mange høydepunkter på veien, både billedlig og bokstavelig talt. Ta med blåbærplukker og pose til sopp, for her kan du finne litt av hvert.



vernet nATUROMRÅDE

Stiene varierer fra brede og tydelige, til noen partier på grusvei, og mer gjemte stier i knallgrønt terreng. Obs! Det er mange stier å velge mellom. Vær oppmerksom på skilting og følg stimerking.

Det spesielle med Eventyrskogen er de kalkrike bergartene som gir en helt spesiell grønnfarge på mosen. Visste du forresten at dette er et vernet naturområde? Med god grunn!

HVORDan komme seg dit?

Ta T-bane 4 eller 5 mot Vestli, og gå av på Grorud. Følg Romsåsveien oppover til du ser skilting inn til Ravnkollen kultursti. Etter omtrent én kilometer kan du velge om du vil gå ned mot Steinbruvannet eller følge stien videre mot Røverkollen.

Fra Røverkollen utkikkstårn har du god utsikt over hele Oslo og Nittedal, og ned mot Romstjernet, som er neste stopp på veien. Her er det mange fine steder å ta seg en liten pause eller et bad. Men jeg vil anbefale å vente med lunsjen til dere kommer til Lilloseter.

Fra Romstjern går du rundt Lusevasan, og følger skilting videre mot Lillomarkskapellet, forbi Bleiktjern og Lomtjern. Du ender til slutt på Lilloseter, med nydelig utsikt over marka!

På vei tilbake kan du velge og vrake i stier, så lenge du er noe oppmerksom på retning. De fleste stier går tilbake til Grorud eller Romsås.

Turen er på omtrent 9,5 kilometer og 470 høydemeter. Det tar rundt fem timer å gå. Ta med noen godsaker og nok vann i sekken! Du vil kjenne på en god blanding av puls, frisk luft, ro i sjela og mye inntrykk på veien.

God tur!

📍Ravnkollen