Tre steder med taco i Oslo

Meksikansk taco fra Breddos Tacos i Oslo.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Vi har tatt turen innom tre restauranter som serverer fredagsfavoritten, taco. I en litt annen fasong, for her får du ikke den klassiske norske tacoen!

Fra mathallen til sørenga, eller Grünerløkka. Noe for enhver smak, med favoritten Breddos, litt dyrere variant hos Coyo eller mer uformelt hos Mucho Mas.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Tre steder med taco, på TikTok?



Breddos Tacos

Breddos Tacos ligger i et hjørne i Mathallen på Vulkan, og er et sted vi tidligere har besøkt. Her kan du ta deg en lunsjpause, fyldigere middag, eller ta det som take away.

Plassen er dekorert med typisk meksikansk interiør og farger, og de fleste sitteplassene vender mot store vindusflater.

Tacoene er ikke store, så de passer bra til lunsj. Her får man en lunsj-deal på tre tacoer for 209 kroner, uansett type. Per taco ligger prisene på 45 til 75 kroner. Du kan velge mellom ulike ingredienser som blant annet fisk, smoked pork, bønner eller sopp.

Vi testet ut de tre typene Taco Masa Fried Chicken (69 kr), Taco Baja Fish (75 kr) og Taco Baja Avocado (65 kr). Av disse tre var sistnevnte den som vekket mest interesse. Denne bestod blant annet av frityrstekt avokado, noe vi aldri hadde prøvd før, men som vi var godt fornøyde med!

Åpningstidene er tirsdag fra klokken 15.30-22, onsdag til lørdag fra 11.30-22 og søndager fra 11-20.

📍Mathallen Oslo

Coyo

Ytterst på Sørenga ligger Coyo fint plassert ved vannkanten. Mange har kanskje gått forbi, og det er ikke sjeldent at vi har sett kø utenfor. Med god stemning om vinteren, kan vi se for oss at denne plassen er enda mer populær på varmere dager. 

Dette er en stor restaurant, med både inne- og uteservering. Behagelige neonfarger setter stemningen på kvelden.

På tacomenyen er det åtte ulike tacoer fra 159 til 189 kroner. Her hadde de tacotyper som langtidsstekt oksekjake, kyllingtaco og taco med pinnekjøtt.

Vi gikk for Taco de Birria (189 kr) og Taco de Gambas (179 kr). Førstnevnte er en taco med langtidsstekt brisket. Vi vil si at denne passer perfekt til deg som er over gjennomsnittet glad i kjøtt.

Den andre tacoen vi testet ut var med friterte tigerreker, syltet rødløk og rogn, og er litt sterk. Denne var god, men vi kunne ønsket oss enda mer smak fra rekene!

Ved bestilling av en tacorett, får du to små lefser. Vi vil si at prisene her er stivere enn de andre to på listen, noe som kanskje ikke er så overraskende med tanke på restaurantens plassering.

Åpningstidene er tirsdag til fredag fra klokken 16-23 og lørdag fra 14-23.

📍Sørengkaia 165

Mucho Mas

Dette er en meksikansk kjenning for de fleste i byen. Rett ved Olav Ryes plass på Grünerløkka finner du den koselige restauranten, Mucho Mas. Interiøret er mørkt og intimt, noe som gir restauranten en meksikansk pub-vibe.

Mat som taco, quesadillas og nachos ligger på mellom 139-219 kroner, og her får du mye mat for pengene!

De har fire ulike «street tacos», disse koster 139-149 kroner. Biff Adobo, Pork Carnitas, Chipotle Kylling og Sopp Tinga. Sistnevnte er den eneste vegetartacoen. Maten her kan minne litt om meksikansk husmannskost.

Åpningstidene er mandag til torsdag fra klokken 16-21, fredag 16-22, lørdag 13-22 og søndag fra 13-21.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Mucho Mas på TikTok?

📍Thorvald Meyers gate 36