The Red Room og The B-Side

På The Red Room blir du møtt av en fet bar i røde toner.

Tekst og foto: Kathrine Skjærum

[Stengt permanent]

I Oslo sentrum har det kommet to nye tilskudd innenfor kafe og bar vegg i vegg, hvor du drikker kaffe på dagen og drinker på kvelden. 

Kun et steinkast unna Youngstorget finner vi utestedet The Red Room og kaffebaren The B-Side. Vi har tatt turen for å sjekke ut det spesielle konseptet.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om The Red Room og The B-side på Tiktok?



To steder med en rød tråd 

8 desember åpnet dørene, ja for det er snakk om flere, hos det nye konseptet i sentrum. The Red Room er stedet for DJs, dans og gode drinker. 

The B-Side er en chill bar og kafé. Her er det en vibe for en deilig kopp kaffe mens det spilles vinyl hele kvelden. Disse to stedene ligger nesten vegg i vegg, knyttet sammen av en liten uteservering, som kan brukes selv nå i januar.

Selv om begge plassene har hvert sitt sinnsmodus, er det klare likheter. Rødfargen er en gjennomgående faktor i interiøret i begge lokalene, stemningen er lett og det er godt å drikke på begge steder.

Kule cocktails og arrangementer

Inn dørene hos The Red Room blir du møtt av røde neonlysrør på veggen med en turnbukk foran. Til venstre er det sofa langs veggen med små, svarte bord og svarte stoler i plast. På motsatt side er det en stor, fancy bar med metallhyller og store speil med lys rundt. 

Baren byr på øl, vin og noen spennende drinker. Vi prøvde ut Apple Pie (145 kr), som var en frisk drink med en litt rund smak, og en basic Gin Tonic (145 kr). The Red Room vil ha noen arrangementer som “Bubblebath” og “Roulette” som de har arrangert tidligere i januar, så det er verdt å følge med på instagrammen deres.

Veggene er i betong, og gir et røft uttrykk til de røde lysstoffrørene og det svarte gulvet. Forbi baren er det et stort bord ikledd fliser med barkrakker rundt, perfekt for en større gruppe. Sist, men ikke minst har de en DJ-booth med blinkende lys og gode beats. Her blir det absolutt stemning for å danse!

Innerst i lokalet har de en fin bakgård. Her er god plass, varmelamper og tepper, og musikken fra DJ´en høres godt her ute. Det er nettopp denne bakgården som kobler sammen de to lokalene. 

Vi tar turen gjennom bakgården og inn døren til nabolokalet The B-Side. 

Retro kaffebar med afterwork

På dette stedet blir du møtt med et skinnende rødt gulv, retro møbler og en skikkelig platesamling. Kaffebaren kan friste med øl, cider, vin (både klassiske og naturvin), bobler, te og kambucha i tillegg til den vanlige kaffemenyen. 

Prisene ligger på den vanlige Oslo-standarden fra 99 kroner og oppover for alkoholholdige drinker, og 33 - 54 kroner for kaffe. 

Stedet har virkelig fokus på en retro vibe. Lamper, sittemøbler, romdeler, veggene og selvsagt skrivemaskinen klar for bruk ved vindusplassen, gjør plassen skikkelig gjennomført. 

Med en så sentrert plassering blir det å ta en kaffe mellom jobbmøtene helt perfekt her, eller afterwork på en fredag for den saks skyld.

Åpningstider hos The Red Room er torsdag - lørdag 21:00 - 03:00. 

📍Pløens gate 9 (The Red Room) 

Åpningstider The B-Side er mandag - fredag 08:30 - 23:00, og lørdag - søndag 10:00 - 23:00. 

📍Pløens gate 5 (The B-Side)