Tre kaffefavoritter i Oslo

Vi har drukket kaffe hos Neongrut, Tim Wendelboe og Supreme Roastworks.

Tekst & foto: Sara Åsatun 

Uansett årstid er god kaffe et must, enten du liker den med melk, helt svart, kald eller varm. 

Vi har funnet frem til kanskje tre av Oslos beste og hyggeligste kaffebarer som serverer god kvalitetskaffe i koselige lokaler. 



Neongrut: Vegansk og dyrevennlig

På Grønland ligger en av Oslos kanskje hyggeligste kaffebarer; Neongrut. I en gammel bygård har kaffebaren laget seg et hjem med store neonskilt på vegger og i vinduer, mens interiøret er mer rustikt og koselig. Med gule bord, grønne planter i kriker og kroker og en rolig atmosfære, er Neogrut det perfekte stedet for å møtes for en kaffe, gjøre litt skolearbeid eller bare slappe av og nyte livet.

Det er den prisvinnende baristaen Anton Söderman som driver Neongrut. Her har de en visjon om å tilby en mer bærekraftig meny med fokus på veganske og plantebaserte produkter, og bruker kun havremelk i sine melkebaserte kaffedrikker.

I den gamle bygården kan du kjøpe med deg løsvekt kaffe som økologisk espresso fra Peru og søte bakverk som cookies i ulike smaker, spise en digg kanelbolle i høstsola eller nyte en god kopp kaffe. Alt som serveres på Neogrut er vegansk, så her er det noe for alle. Ekstra deilig er det å slippe å spørre om spesialmelk fordi du får det uansett.

På vårt besøk bestilte vi ismoccaen deres til 65 kroner. Den var utrolig god. Den var ikke for søt og den gode kaffesmaken kom godt gjennom.  Sjokolade Cookiene til 41 kroner er en favoritt  og er alltid sprø i kantene og myk mot midten. De serverer også alltid nydelig filterkaffe laget på kvalitetsbønner fra blant annet Langøra kaffebrenneri.

Neongrut er like hyggelig inne som ute, så dette er et flott sted enten det er en regntung helg eller en solfylt ettermiddag.

Åpningstider:
Mandag til fredag: 07-19
Lørdag: 08-19 
Søndag: 08-18

Psst! Dette er en dyrevennlig kaffe!

📍Tøyengata 22

Tim Wendelboe: En unik filterkaffe-meny

I en av sidegatene på Günerløkka finner du en travel cafe, med kø langt ut av lokalet. Med noen benker på utsiden vendt mot Akerselva og noen få sitteplasser inne, er Tim Wendelboe en sikker vinner om du ønsker deg god kaffe.

Lokalene er små, med bare fem bord er du heldig om du får sitte inne i de solfylte lokalene og titte på det yrende livet inne i kafeen. Grønne planter er plassert i de store vinduene som gir mye dagslys, og selv om kaffe kø-en tar mye av plassen i lokalene er dette et hyggelig sted å møtes. Mursteinsbygget og den lille plassen føles varm og innbydende, med hvite bord og et stativ med kaffeposer og merch på den ene veggen gir lokalene en følelse at ting er nedpå og jordnært til tross for at kaffen og kaffebønnene har vunnet priser.

På Tim Wendelboe får du servert kaffe i mange ulike varianter, men de er spesielt kjent for sin lysbrente kaffe og jevne kvalitet. Her er ikke fokuset kun på å servere god kaffe, men å servere kaffe av gode, bærekraftige råvarer. Deres kaffebønner er nøye utvalgt av Tim Wendelboe selv og hentet fra opprinnelsesland og tanken ligger på kvalitet, sporbarhet og ansvar.

Her finner du en mengde ulike kaffesorter fra flere steder i verden. Du får kaffe med ulike bitterheter, sødmer og smaker og betjeningen er god på å finne noe de tror du vil like. Vi kan anbefale å for eksempel teste deres Macchiatoen til 62 kroner.

Her kan du også kjøpe med deg løsvektkaffe hjem til helgefrokosten om du ønsker. Med få sitteplasser anbefaler vi deg å ta med kaffe to-go og tusle langs Akerselva om være tillater det. 

Åpningstider:
Mandag til fredag: 08.30-18
Lørdag og søndag: 11-17

📍Grüners gate 1

Supreme Roastworks: De beste kaffebrennerene i verden

På toppen av løkka finner du et lite lokale med yrende menneskeliv. På Supreme Roastworks finner du flere av verdens beste kaffetyper, og uansett hva du velger vil kaffen være god.

Lokalene er små med kun fire bord, men de har en sofa langs veggen og mulighet til å sitte på barstoler i vinduet. Lokalene var fylt av mennesker i alle aldre og deres firbente venner. Utenfor er det et par benker, og er du heldig kan du sitte her og nyte sola mens du drikker en av Oslos beste kaffer laget av prisvinnende kaffebrennere. Kaffedisken er ikke stor, men betjeningen er veldig hjelpsomme i å finne en kaffe med riktig bitterhet for din smak.

Dagens kaffe (stor) til 45 kroner må vi si er et rent kupp om du liker svart kaffe. Ikke bare var kaffen balansert, god og litt rund på tungen. Dette var håndbrygg, også kalt pour over-kaffe eller såkalt dryppkaffe. Den får du servert i en liten søt kanne. Her fikk du mye kvalitetskaffe for en lite sum penger. 

Den enkle kaffe moccaen med havremelk til 56 kroner var også rund og god. Den var ikke søt som hos mange andre, men smakte heller kaffe med et hint av sjokolade. Den var ganske fyldig og rik på smak og selv om det nesten var trist da den var tom. ble man også mett og storfornøyd med kjøpet. 

Supreme Roastworks er det perfekte stedet om du er i humør for en rask espresso på morgenen eller en rolig ettermiddag med kaffe og en kanelbolle. Vi kan også anbefale å ta turen innom før du tusler mot markedet på Birkelunden på søndager. 

Også her er dine firbente venner mer enn velkomne! 

Psst! Har du sett videoen vi har delt om cafeer for dine firbente venner?

Åpningstider:
Mandag til fredag: 08-17
Lørdag til søndag: 10-17

📍Thorvald Meyersgate 18A