Tjuvholmen Trøffelsesong: Én helg med unike retter med den kjente delikatessen

Tjuvholmen Trøffelfestival foregår 20.-22. oktober.

[Annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Visste du at det er trøffelsesong? Bli med på en helg fylt med den kjente delikatessen, på Tjuvholmen i Oslo. Hit burde du dra helgen 20.-22. oktober om du vil oppleve trøffel på sitt beste, denne høsten.

Sjømagasinet, The Salmon, Døgnvill, Bølgen & Moi, Venti Venti, Paradis, Olivia, xef og The Thief er en del av Tjuvholmen Trøffelsesong, hvor du kan få oppleve helt unike retter hos disse restaurantene til en snill pris.

Vi har allerede testet menyen hos noen av stedene, og dette er noe du ikke vil gå glipp av om du vil nyte den ettertraktede soppen på sitt beste! Her følger en liten smakebit av hva du kan forvente.

Psst! For å oppleve de eksklusive tilbudene på de ulike restaurantene under Tjuvholmen Trøffelsesong (20.-22. oktober) trenger du ikke kjøpe billetter. Book bord gjennom restaurantenes egne sider eller kom på drop-in. 

Venti Venti: Smaken av Nord-Italia

På den vestlige enden av Tjuvholmen, under den nautiske buen til Astrup Fearnley Museet, finner du den intime italienske bistroen Venti Venti, med vakker utsikt over Oslofjorden. Den lille bistroen byr for anledningen på en smakfull tre-retters til den snille prisen 495 kroner, hvor trøffelen er i fokus fra start til slutt.

Det hele startet med en vri på en frokostrett, Salsiccia d´alba. Det er italiensk salsicciapølse, stekt egg og trøffel. Salsicciapølsen er en smaksbombe som blir tatt til nye høyder i møte med trøffelsmaken.

Høydepunktet var likevel hovedretten. Vi får servert fersk båndspagetti, perfekt al dente, toppet med masse deilig trøffel! Er man glad i både pasta og trøffel, er denne et must å få med seg. Dette er også en påminner om at noen ganger er det enkle faktisk det beste!

Det sorte gull ble heller ikke spart på når vi kom til desserten. Trøffel i kombinasjon med vaniljeis var den største overraskelsen denne kvelden. At denne komboen skulle treffe så godt, var det ingen av oss som forventet og en god avrunding på måltidet.

VentiVenti har fokus på det nord-italienske kjøkkenet, og med norske råvarer. Lokalet er ikke stort, men åpent, med vinduer fra gulv til tak. Interiøret er preget av varme farger og tre, som gir en koselig og intim atmosfære. De har også en uteservering med utsikt over fjorden. 

📍Strandpromenaden 2

Sjømagasinet: Norske råvarer på sitt beste

Restauranten og vinbaren Sjømagasinet sin store lidenskap er å vise frem det beste fra sjømatnasjonen Norge. I anledning Tjuvholmen Trøffelesong har de satt sammen en helt spesiell gastronomisk opplevelse med en egen fire-retters trøffelmeny (1155 kroner). På menyen kombinerer de den gode trøffelsmaken med norske råvarer fra havet. 

Først ble vi servert en Amuse Bouche. Det er en liten appetittvekker som serveres før forrett.  Dette var en deilig soppterte med trøffelmousse garnert med snø av trøffel. Denne ble fulgt opp av en sashimi av white sterling-kveite med edamamebønner, løk-krisp med sjalottløk- og trøffeldressing. Det var vakkert presentert, smakfult og delikat. Her kom råvarene virkelig til sin rett.

Intet mindre enn pannestekt steinbit, krabbe og agnolotti med mikrogrønt fra deres egen kultivator, svart trøffel og saus av Madagaskarpepper var neste rett ut. Pannestekt steinbit har sjeldent smakt så godt, så dette fristet til gjentakelse! 

Selv om dette er et sjømatrestaurant, tillot de seg litt kjøtt på menyen denne gangen. Bresert skank av reinsdyr fra Stensaas med selleri- og trøffelpuré, syltet bladselleri og spisskål varmet mathjertet. Flere i følget uttrykte at dette var det beste reinsdyret de hadde smakt!

Med en himmelsk avslutning av mørk sjokolade og kirsebærmousse med Maraschino-infunderte kirsebær kan vi ikke annet enn å anbefale å unne seg en helaften her under trøffelsesongen!

De moderne lokalene hos Sjømagasinet har en varm atmosfære. Grønne planter og myke velurputer skaper en kontrast mot de store vinduene og betongelementene som omgir rommet. De har også en flott uteservering som strekker seg langs hele glassfasaden.

📍Tjuvholmen allé 14

Mer av det gode hos The Salmon og Døgnvill

Kombinasjonen av norsk sjømat og trøffel er nydelig, og hos The Salmon serverer de deg den helgen en tre-retters med norsk kveitesashimi med trøffelsaus, grillet laks med en smakfull trøffel-potetkrem og en deilig sjokolademousse til dessert. Denne spesialmenyen får du får bare 550 kroner.

📍Strandpromenaden 11

Er du mindre begeistret for sjømat kan du heller nyte en saftig Trøffelburger til 229 kroner, rett over veien hos Døgnvill i en uformell atmosfære. På denne burgeren får du en smaksopplevelse av sopp duxelles, bakt blomkål-chili servert med en parmesan og ruccolasalat.

Et ekstra tips er å teste utvalget av mocktails hos Døgnvill, det var en positiv overraskelse! 

📍Lille Stranden 10