Kolonialen: En av Oslos bedre mat- og vinopplevelser får du på Bislett

God mat, god vin og hyggelig lokale - bedre kan det ikke bli!

Tekst og foto: Liv Einemo Tønjum

Er du på jakt etter det perfekte stedet som kombinerer nydelig vin med fantastisk mat? Da bør du ta turen til Kolonialen på Bislett, hvor vinkartet er like imponerende som det er variert, og hvor sesongens ferske råvarer alltid er i fokus.

Kolonialen ligger beleilig til på et hjørne mellom St. Hanshaugen og Pilestredet. Den sjarmerende nabolag restauranten balanserer en hyggelig, uformell atmosfære med fantastiske matopplevelser, og ikke mindre enn 1700 ulike vinsorter på vinkartet. 



Plass til flere  

Restauranten åpnet først dørene i 2016, men har nylig blitt utvidet for å romme 35 til 40 ekstra gjester. Noe som kommer godt med, da restauranten er svært populær.

Å trå inn i det varme, innbydende lokalet føltes godt når man kommer inn fra det kalde høstværet utendørs. Et par steg inn på det ikoniske rutete sorte og hvite gulvet, ble vi  hjertelig mottatt av personalet. Det må sies at servicen på Kolonialen er uten tvil førsteklasses, både på hvor velkommen vi følte oss, og på de gode anbefalingene vi fikk til mat og vin.

Vi ble plassert innerst i lokalet, som begynte å fylles opp på denne fredagskvelden. De mørkegrønne veggene skaper en varm og koselig atmosfære, og vi likte veldig godt hvor sjarmerende lokalet var. 

Østers, pasta og vin

Vi startet kvelden med østers, en naturell (55 kr) og en med pesto og sitron (60 kr), der sistnevnte raskt blir vår favoritt. Den smaker som en eksplosjon av ferske smaker – en fantastisk start på måltidet.

Kolonialens meny ikke er den aller største, men holder en utrolig høy kvalitet. Deres filosofi er enkel: bruk de beste ingrediensene når de er på sitt aller beste. Menyen er en hyllest til sesongens herligheter, og de legger stor vekt på ansvarlig og etisk innhenting av råvarer.

Valget av hovedrett falt på tagliatelle med smør og trøffel (310 kr) for alle ved bordet. Enkelt, deilig og perfekt tilberedt. 

Vi nøt dette sammen med et par glass Côtes-Du-Rhône Appellation d'origine protégée (160 kr per glass), en utmerket vin som matchet måltidet perfekt. Med over 1700 nøye utvalgte viner på lager, vil du definitivt finne noe som passer til din smak.

Andre hovedretter på menyen inkluderte dagens fisk med blåskjell, purre og peanøttsaus (360 kr) og kyllingbryst med sopp, jordskokk og kremet kyllingsaus (360 kr). Du kan også velge mindre retter og snacks som klassisk tartar (239 kr), ostefat med syltetøy og knekkebrød (175 kr), samt Kolonialens klassiske oliven (89 kr).

En nøye kuratert og sesongbasert meny

Matmenyen her er liten, men personlig setter vi stor pris på mindre, kuraterte menyer som er tilpasset sesongen. Det er verdt å merke seg at Kolonialen har blitt anerkjent i Michelin-guiden for Oslo, noe som understreker kvaliteten på dette stedet.

Så dersom du er på leit etter en sjarmerende nabolagsrestaurant, anbefaler vi virkelig å ta turen innom Kolonialen for å oppleve deres sesongbaserte kulinariske mesterverk, og la deg imponere av deres bemerkelsesverdige vinkart. 

Hvis du vil være ekstra lur, bør du definitivt prøve den deilige trøffelpastaen. Du vil ikke angre på det!

Da restauranten er populær, er det lurt å reservere bord på forhånd.

Åpningstider:

Mandag - fredag: 17-24
Lørdag: 12-15.30 og 16.30-22

📍 Sofies Gate 16