Tjuvholmen: Tre restauranter du bør få med deg

Vi har vært på Tjuvholmen og testet indisk, spansk og japansk mat.

[annonse]

Tekst: Louise Vidhammer / Foto: Redaksjonen

I et av Oslos flottere områder, Tjuvholmen, blander moderne arkitektur seg med nærheten til sjø og kanaler, og skaper en unik matdestinasjon. Her kan du utforske smaker fra store deler av verden på et sted!

Vi har utforsket tre spisesteder som har satt sitt preg på Tjuvholmen. New Delhi frister med nydelige indiske smaker, xef imponerer med sin spanske set meny, og Hanami serverer deilige japanske delikatesser. Fine dining og uformell sjarm forenes ytterst mot fjorden, og uavhengig av preferanser er det tydelig at kvalitet er i høysetet. 



New Delhi: Utforsk Eksotiske smaker fra India

Etter mange tiårs erfaring med å servere indisk mat i Oslo, har New Delhi utviklet seg til å bli en kjær favoritt blant elskere av indisk mat i hovedstaden. I tillegg til klassiske, tradisjonsrike indiske retter, kan du også finne et hav av spennende varianter med en moderne vri på menyen. 

Restauranten ligger vakkert til ved kanalen mellom Tjuvholmen og Aker Brygge. Stedet har en varm og lun atmosfære, og interiøret har en fin balanse mellom moderne minimalisme og indisk sjarm.

Vi gikk for en smaksmeny for to personer til 1.399 kroner, dette inkluderte dagens utvalg av kokkens beste retter! Her får du servert fire fortetter, tre hovedretter (med naan og ris) og dessert. 

Forrettene er ulik type indisk streetfood, og undertegnedes favoritter ble vegetarretten Paneer Chili Bomb (129 kr) med cottage cheese, chilli hvitløksaus og sprø kataifi og Chicken Lollipop (129 kr). Dette var smaksopplevelse litt utenom det vi hadde forventet oss, og rettene pirret både ganen og sansene! 

Til hovedrett fikk vi blant annet servert Classical Butter Chicken (265 kr), som jo aldri slår feil, vegetarretten Paneer Butter Masala med cottage cheese i kremet smør og tomatsaus (245 kr) og Salli Boti (269 kr) som er langtidskokte lammebiter med friterte poteter på toppen. Sistnevnte ble vår absolutte favoritt, nam! 

Det tilbys vegetarisk smaksmeny, og de har ellers mange vegetariske retter på menyen. De kan også ta hensyn til andre allergier. De har ellers et bredt utvalg med en variert meny, så her er det noe for enhver smak. Du kan få diverse hovedretter fra 229 til 319 kroner, og foretter fra 109 til 159 kroner. Prisene er nokså normale sammenlignet med andre steder i Oslo. Til drikke fikk vi et utvalg av noen deilige mocktails (139 - 149 kr).

📍Tjuvholmen allé 2

xef: En spansk matreise på Tjuvholmen 

Er du ute etter en eksklusiv og autentisk matopplevelse kombinert med avslappet og jovial stemning? Da bør du ta turen til xef på Tjuvholmen i Oslo, som michelingudien har utpekt siste to årene. Det er en moderne, spansk restaurant som tar deg med på en tre timers unik reise med 12-14 smaksrike og lekne serveringer. 

Det er fargerik kunst på veggene, industriell stil og restauranten har et moderne og elegant uttrykk. Lokalet er lite og intimt, med plass til i underkant av 40 personer per servering. Stemningen er nedpå og behagelig, til tross for at det ved første øyekast kan fremstå som en restaurant av det litt stivere slaget.

Setmenyen koster 1.250 kroner per person, og består av 12-14 små retter. Rettene vil variere etter tilgjengelige råvarer. Det var mange spennende smaker og sammensetninger som vi aldri har smakt før, og rettene ble servert på en leken måte med presisjon og perfeksjon. Sammenlignet med tilsvarende restauranter som tilbyr lignende setmeny, synes vi at prisnivået var nokså greit. 

Det hele startet i baren, hvor vi fikk servert kveldens første rett, pintxo i baren, som var en mais tortilla toppet med skåret iberisk skinke, perler av olivenolje, syltet løk, tartarsaus og gressløk. Pincho er en matbit som tradisjonelt blir servert i baren når man drikker øl i nord Spania. Dette ble også en av favorittene for kvelden!

 En vegetarrett som skapte interesse hos undertegnede, var Skogen, en mos av plankton, rismelk og eddik toppet med mikrogress fra en underjordisk gruve utenfor Oslo. Lokalt, unikt og overraskende godt! Siste retten som ble servert, Due, var vill fransk skogsdue servert med mais og lavendel salt, og ble flertallets soleklare favoritt.

📍Bryggegangen 8

Hanami: Et lite stykke japansk matkultur på Tjuvholmen 

Frister det heller med deilig, kvalitetsrik japansk mat? Hanami har et bredt utvalg av Izakaya, sushi og robatayaki, og er virkelig verdt et besøk! Her lages det mat etter japanske tradisjoner, hvor gode råvarer og enkelhet er i fokus. 

Restauranten ligger fint til med utsikt utover Oslofjorden, nesten ytterst på Tjuvholmen. Stedet er trendy og moderne, og lokalet er stort og stilfullt. Det var nokså mange gjester denne kvelden, så det er tydelig at stedet er populært blant elskere av asiatisk mat! Stemningen var behagelig, og perfekt for å nyte småretter i godt lag. 

Vi gikk for et utvalg av japanske småretter (115-349 kr), også kalt Izakaya, sashimi (199-269 kr) og sushi (99-339 kr) på deling, og det slo absolutt ikke feil med japansk tapas! Rettene var fargerike og estetiske, en drøm for både øyne og smaksløker. 

En rett som falt spesielt i god smak hos undertegnede, var miniburger med wagyu, toro og avruga (189 kr). Det var en uforventet kombinasjon, men det smeltet på tungen. Nam! Fra sushibaren hadde de et bredt utvalg av moderne varianter med unike sammensetninger. Vi prøvde blant annet “Torched” laks med røkt ikuramajones og søtpotetchips (169 kr), som ble populær rundt bordet. De har også mer tradisjonell sushi om du foretrekker det, som for eksempel California maki (189 kr) og Tempura scampi (169 kr). 

De hadde et godt utvalg av vegetarretter, og kunne tilby alternativer til alle serveringene. Vegetarmaki med grillet brokkoli, syltet gulrot og fritert gulbete chips (145 kr) ble en favoritt!

📍Kanalen 1

Psst! Dette er bare en smakebit av matopplevelser du kan oppleve ved Oslofjorden. Tjuvholmen har et rikt kulinarisk mangfold, og kan også by på latinameriansk, fransk, italiensk og norsk mat.