Den Gamle Major: En historisk nabolagsrestaurant på Majorstua

Hos Den Gamle Major får du deilig pubmat insiprert av England.

[Annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Etter over 100 års erfaring har Den Gamle Major blitt en anerkjent pub og restaurant i Oslo.

Med all sin sjarm roper lokalene tradisjonell engelsk pubstil, og du får selvsagt klassisk gastropubmat som saftige hamburgere og fish & chips. I helgene slår de også til med afterwork og dansegulv!



Tradisjonelt mørkt tre og egne båser

Den Gamle Major ligger midt på Majorstua i Oslo og er en pub og restaurant med en lang historie. Det har vært et kjent møtested for beboere og besøkende i Oslo i mange år.

Her inne er det elegant, lunt og stemningsfullt på samme tid. Atmosfæren er inspirert av tradisjonelle engelske gastropuber, som gjenspeiles i interiøret preget av mørkt tre, brunt skinn og flislagt gulv. Her inne kan man sitte både tett i koselige båser eller mange sammen på langbord. 

Menyen her kan variere, men du finner alltid norsk tradisjonsmat og klassisk pubmat. I tillegg til forventede klassikere lager de mat med sesongens råvarer.

Du finner blant annet deres klassiske hamburgere på menyen året rundt. Og ikke minst, som en gastropub inspirert av England bør, serverer de selvsagt alltid den klassiske, engelske nasjonalretten fish & chips.

Middag i ekte pubånd

Da vi er innom hadde de et bredt utvalg av småretter og hovedretter. Vi startet med litt fra smårettmenyen og gikk for blant annet en Chevre salat med saltbakte beter, sylta pære, surdeigskrutonger valnøtter, karse og syltet rødløk og honningvinaigrette (249kr), og ikke minst en klassisk fransk løksuppe med surdeigs- og gruyere-toast (249 kr).

Her var det masse smak og generøse porsjoner. Chevren på salaten var grillet og smeltet på tungen, og i kombinasjon med den syltede pæra endte dette som en favoritt hos undertegnede. Av småretter kan du også få kyllingvinger, løkringer og smørbrød (129-199 kr).

Av hovedretter måtte vi selvsagt prøve en burger. Valget falt på Blue cheese burger med blåmuggost, karamellisert løk og coleslaw, som serveres med pommes frites (269 kr). Kombinasjonen av blåmuggost, saftig kjøtt og sødme fra løken er en vinner. Dette er akkurat det man bør finne på en god pubmeny!  Alle deres burgere kan man også få vegetar.

En britisk klassiker, takk!

Av klassike britiske retter gikk vi for Banger and mash, som er grillede pølser av fjellgris med mandelpotetstappe, øl sjy med løk og erter (269 kr) og deres Fish & chips av fritert hyse, dobbelpanert i tempura og panko, med grov ertepure, syltet løk, friterte kapers, sitron, tartarsaus og pommes frites (259 kr). Disse rettene fikk oss virkelig til å føle at vi satt på en nabolagspub på den engelske landsbygda. 

Kveldens mest populære rett ble steak and fries av grillet flat iron steak med cherrytomater, kremet soppsaus og pommes frites (359 kr). Her fikk vi masse smak, og virkelig en generøs porsjon. Denne kommer nok flere av oss til å bestille neste gang vi er innom! 

For å runde av kvelden unnet vi oss hjemmelaget is (én kule til 59, eller to til 99 kroner), og en veldig god Baskisk ostekake servert med hjemmelaget blåbæriskrem til 169 kroner.  

Afterwork og musikkbingo 

Fra onsdag til fredag inviterer de til afterwork og fredag og lørdag kveld er det en DJ som byr opp til dans. Er du glad i musikk, men ikke dans, er kanskje heller musikkbingoen deres noe for deg. Den arrangeres annenhver mandag. Hver tirsdag arrangerer de også allmennquiz.

Er dere en stor gjeng som skal feire noe eller samles til en spesiell anledning kan dere bestille en egen treretters-selskapsmeny til 695 kroner. I tillegg til de koselige lokalene har Den Gamle Major også en uteservering som er spesielt populær på varmere dager.

Aldersgrensen er 20 år etter klokken 22. 

Åpningstider:
Søn - tirs: 12 - 00
Ons & tors: 12 - 01
Fre & lør: 12 - 03

Kjøkkenet holder åpent hver dag frem til 22.

📍 Bogstadveien 66