Diosmio: En texicansk bar midt i Oslo sentrum

Hos Diosmio på Posthallen får du digg tex-mex!

Tekst & foto: Sara Åsatun

Midt i Oslos mest unike barkonsept finner du en varm og fargerik texicansk bar med autentiske smaker fra det amerikansk-meksikanske kjøkken. 

Baren Diosmio ligger i Posthallen i Oslo sentrum og byr på friske  tequiladrinker med mye smak, digge tex-mex retter og helt villt gode nachochips.



En varm velkomst 

Å komme inn på Diosmio var som å tre inn i en liten meksikansk drøm. Veggene var malt i freshe røde. rosa og oransje farger. Rundt om i rommet var det artsy dekor  i freshe farger, flyvende paraplyer, en haug av grønne planter og i baren stod tequilaen på fremste rekke.

Lokalene, som ikke var alt for store, rommet både en bardisk hvor du kunne sitte å henge, men også bord og stoler for en bedre matopplevelse.

I det vi ankommer blir vi møtt av store utbrakte armer som ønsker oss velkommen og vi får høre litt om de ulike rettene på menyen. Personlig var jeg i humør for noe “comfort food” og tex-mex er alltid min go too så dette var midt i blinken.

En smule skuffet

Undertegnede bestilte seg raskt en drink og gikk for en Pina Paloma (145 kr), mens gjesten gikk for en klassisk margarita (149 kr).

På menyen bugnet det av tex-mex retter hvor prisene ligger mellom 79 kroner og 189 kroner. Denne dagen falt valget på en kylling quesadilla, en chilli con carne og en siderett med tortilla chips og avokadokrem.

Drinkene kom relativt raskt og var gode på smak, men selve maten måtte vi vente en stund på. Da maten endelig var på plass stod det ikke helt til forventningene.

Kyllingquesedillaen var litt kjedelig samt at kyllingen var tørr,samtidig som den smakte litt vel mye lime. De andre rundt bordet synes derimot den var kjempegod og ville lett ha bestilt den igjen. 

Gode meksikanske smaker 

Chilli con carne-en var skikkelig god på smak. Den var passe sterk, og hadde gode meksikanske smaker slik en god chilli con carne skal ha. Sammen med tortilla chipsen og avokadokremen var dette en slager. 

Vi fortsatte kvelden og bestilte en drink nummer to. Denne gangen falt valget på en Pina rita (149kr) og en Frozen mango margarita (159 kr). Førstnevnte hadde en veldig rik tequila smak.

Det var liten tvil om hva slags sprit margaritaen inneholdt og dette overdøvet litt for resten av inntrykket. Men den var likevel frisk og god og gjorde at undertegnede tenkte på sol og sommer. 

Drinkene kan anbefales

Vi fortsatte kvelden i Posthallen, mens vi så Diosmio sine lokaler fylles av andre tequilaglade gjester. Med deres freshe farger og hyggelige ansatte er det ikke overraskende at flere strømmer hitover.

For undertegnede var drinkopplevelsen bedre enn matopplevelsen og  vil derfor mest av alt anbefale drinkene, spesielt om tequila er din favoritt. 

Diosmio er en sjarmerende og autentisk bar du fint kan ha med venner, kolleger eller kjæreste. Det er et flott sted du finhvor du både kan starte og avslutte kvelden, Diosmio har åpent tirsdag til torsdag fra klokken 17-01, fredag fra klokken 15-02 og lørdag fra klokken 17-03. 

📍Tollbugata 13