Strikkedilla? Disse garnbutikkene må du vite om

Værbitt: et paradis for strikkeinteresserte.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Har du fått strikkedilla, eller kanskje du har lyst til å hoppe på trenden? Vi har laget en oversikt som gjør det lettere for deg når du skal på garnshopping. Enten du skal strikke den perfekte vårgenseren eller balaklavaen.

Disse fire sjarmerende lokale garnbutikkene kommer du ikke til å angre på at du besøkte!



Værbitt garn

Hvis du ikke allerede er hekta på garn, blir du garantert en del av gjengen etter en tur på Værbitt på Lilleborg. Allerede i døra blir du ønsket velkommen av et 60-tallspreget interiør, og jazzmusikk som aldri slår feil.

Her er butikken fylt med et variert fargespekter av garn, og ikke minst håndfarget garn, som de har produsert her. Du kan til og med få farging på bestilling for å sikre akkurat den fargen du selv vil ha. Prisen på det ligger på 150 kroner.

Værbitt er kjent for sitt lokalproduserte garn fra Oslo Mikrospinneri. Altså kortreist norsk garn, fra norske sauer. Kanskje finner du også her den vintageknappen fra 1920-tallet som du så har lengtet etter?

📍Ivan Bjørndals gate 23a

Pickles

Den mest sentrale garnbutikken finner du i Markveien på Grünerløkka. Pickles startet opprinnelig som en mønsterblogg i 2019. Ikke fortvil hvis du fortsatt er strikkenoob, for her har de like mange strikkeoppskrifter for nybegynnere som for viderekommende. 

Hvis det er en butikk med orden og system du ser etter, har du kommet til rett plass. Samspillet mellom de lysegrønne veggene og garnnøstene plassert i hyllene på veggen skaper en symmetrisk illusjon. En fryd for øyet! De skiller seg også ut med tanke på de mange ferdigstrikkede mønstereksemplene du kan la deg inspirere av. 

📍Markveien 56G

Strikkefeber

Hos denne estetisk tilfredsstillende butikken på Bislett er utvalget stort, og ikke bare når det kommer til garn.

Strikkefeber tilbyr håndfargede garn som hos Værbitt. Det gjelder å være oppmerksom på hvor mange nøster du trenger, så du er garantert nok garn av fargen! Prisen på håndfarget garn ligger på alt fra 230,- til 360,- avhengig av garntype.

Som vi var inne på finnes det mer enn bare garn her. Du finner du alt fra smykker til hårklyper. For ikke å nevne de mange vinglassene fylt med knapper du kan mixe og matche. Strikkefeber selger også blant annet «Me myself & I»-kimonoer. Ideelle til en søndagsmorgen når strikkeutstyret ligger klart for bruk. 

📍Thereses gate 46

Spinnvilt

Drømmer du om å spinne ditt eget garn? Spinnvilt har svaret. Rokker er i hvert fall ingen mangelvare i butikken som ligger midt i den vakre oasen på Lilleborg.

I tillegg til spinning er også Spinnvilt ville på veving, og har mye å tilby på den fronten. For deg som er interessert holder de både vev- og spinnekurs i selve butikken. 

 Lageret er også rikt på ubleket og ufarget garn. Utvalget av syrefarger er stort, så du kan designe ditt helt eget garn! De hevder selv å være en av få i landet som selger rent silkegarn.

📍Ivan Bjørndals gate 30