#støttlokalt: Mine to lokale perler

💜 #støttlokalt i betalt samarbeid med Wolt
Vi har beveget oss inn i en ny periode med nedstengning, og det går hardt ut over serveringssteder i byen vår. Flere jobber hardt for å unngå konkurs, så nå ønsker vi å sette enda mer fokus på dette fremover. Vennligst ikke glem å fortsette å handle fra alle dine favorittrestauranter og –spisesteder.


halvorsen-conditori-og-kaffistova.jpg

Av Daniel Bratterud

HALVORSENS CONDITORI

Visste du at Halvorsens Conditori er Norges eldste konditori? Det åpnet allerede tilbake i 1881, men har i år gjenåpnet i full prakt etter en real overhaling. Til både søtsugne og kaffetørstes store glede! Stedet er det man kan kalle en institusjon. De erverdige kafélokalene i Schiøllgården har Norges lovforsamling som nærmeste nabo. De ligger nemlig vegg i vegg med Stortinget, på Wessels plass.

Etter nesten 140 års drift fikk konditoriet en skikkelig oppussing, og gjenåpnet i 2020. I sin fulle prakt og med en like lekker meny som før. Unike smaksopplevelser kan garanteres; De hemmelige oppskriftene har nemlig har gått i arv i flere generasjoner.

På gjenåpningsdagen var det kø utenfor dørene, hvilket er lett å forstå når man vet om noen av godbitene de kan friste med; Klassikere som Napoleonskake og Marsipankake med valnøtt og bringebær, og mer spenstige delikatesser som Manjari sjokolademousse og Potetkake med karibisk rom. Eller undertegnedes personlige favoritt, symfonikake med hasselnøtt og mandelbunn.

Er perfekt sted for en varm kakao etter en tur på julemarkedet eller en avstandstrygg shoppingtur før julestria. Anbefales på det varmeste!

📍Prinsens gate 26

KAFFISTOVA

Et lite steinkast unna ligger enda et erkenorsk og minst like hyggelig serveringssted. Kun 20 år etter «Halvorsens» så dagens lys, åpnet Kaffistova i 1901. Restauranten var opprinnelig et møtested for ungdom hvor de kunne nyte kaffe og tradisjonsrik norsk kost i alkoholfrie omgivelser. Den dag i dag får du hjemmelaget husmannskost i de koselige lokalene i parallellgaten til Karl Johan.

Kaffistova i sin nåværende form er tilknyttet Hotell Bondeheimen i Rosenkrantz' gate, og har fremdeles en tradisjonsrik meny forankret i norske tradisjoner. Her tilbys det kjøttkaker, karbonadesmørbrød og egg med bacon, men også delikatesser fra distriktene, som raspeballer og fårikål.

Som om ikke det var mettende nok, har de også et rikt kakeutvalg, og kan friste med gulrotkake, ostekake, suksesskake og sjokoladekake, for å nevne noen. Alt servert i en tradisjonell og ekte atmosfære, perfekt for den kommende julesesongen.

Tips! Du kan også få hyggestemningen hjem til deg selv, for både Halvorsens Conditori og Kaffistova leverer via Wolt. Helt ypperlig til kaffeslabraset eller søndagsmiddagen.

📍Rosenkrantz' gate 8

Psst! Med rabattkoden “MERAVOSLO” får du 100,- avslag på din første hjemlevering med Wolt.

 
AMBASSADØRINNHOLD Daniel Bratterud har vært ambassadør for Mer av Oslo siden oktober 2020. Han deler sine tips helt uten påvirkning fra oss.«Siden jeg trener innendørs i studio to ganger om dagen, har jeg stort behov for å komme meg ut i frisk luft …

AMBASSADØRINNHOLD
Daniel Bratterud har vært ambassadør for Mer av Oslo siden oktober 2020. Han deler sine tips helt uten påvirkning fra oss.

«Siden jeg trener innendørs i studio to ganger om dagen, har jeg stort behov for å komme meg ut i frisk luft og få ferske impulser. Oslo er utrolig heldig i kraft av å være en storby med umiddelbar tilgang til både hav og mark.»

Les mer om Daniel