#støttlokalt: Den Gode

DSC_4251.jpg

[reklame for Den Gode]

Av Amber Sophia Rupani & Marcus Grünwald

De fleste av oss har nok hørt om og kanskje tilogmed smakt på Chicago Style-pizza, New York-style pizza, italiensk pizza og amerikansk pizza. Men har du noen gang smakt på Swedish Style-pizza? Hvis ikke, så må vi introdusere deg for Den Gode.

SWEDISH STYLE PIZZA

Den Gode har siden 2008 servert Swedish Style-pizza til fornøyde Oslo borgere, og har siden etablert et sterkt fotfeste i byen. Det er et typisk sted som du besøker én gang, før du ender opp med å komme tilbake hver uke.

Pizzaene på Den Gode er noe for seg selv. De har tatt inspirasjon fra de typiske pizzaene du får kjøpt i nabolag i Sverige. Det er en unik kombinasjon av elementer fra ulike kulturer. En kombinasjon som senere har blitt kjennetegnet til Swedish Style-pizza.

Alle retter lages fra bunn med ferske ingredienser. Etter vår mening er bunnen det som kan avgjøre pizzaens kvalitet, og med det sagt kan vi gledelig melde om at denne stekes til perfeksjon.

Favorittpizzaen er uten tvil deres signaturpizza, «Den Gode», og dere… Denne må nesten smakes! Det er en pizza toppet med mør indrefilet av okse, løk, sjampinjong og hjemmelaget béarnaise. En pizza som føltes mindre som take-away pizza og mer som et femstjernes måltid. Vi toppet pizzaen med deres egne trøffelsaus. En magisk kombinasjon!

SVENSK FIKA

Er du kjent med det svenske «fika»-konseptet? Wikipedia forteller oss følgende; «Fika er en sosial og kulinarisk tradisjon. Den består av en kaffepause med venner, familie eller kolleger, og ved siden av kaffe er det også vanlig å innta enten kake eller boller under en fika». Det er med andre ord en tradisjon for den som unner seg det lille ekstra i hverdagen.

Denne tradisjonen tok den svenske eieren av «Den Gode» med seg til restauranten ved Fredensborg. Noe vi er godt fornøyde med. Her utforsker du andre kulturer når du ønsker å unne deg noe digg midt på dagen, på en alminnelig tirsdag.

ERNAS COCKTAILS

I en tid med strenge restriksjoner rundt alkoholservering i hovedstaden, har Den Gode en gledelig nyhet. De har nylig lansert en egen drikkemeny, tilpasset Ernas (Solberg) restriksjoner. Denne menyen kaller de for “Ernas Cocktail”. Her finner du en rekke alkoholfrie varianter av Whiskey Sour, Ginish og Dark and Stormy Passion.

Om du er gira på spillkveld har Den Gode en rekke brettspill, samt et shuffleboard i underetasjen. Lokalet i underetasjen kan også lånes til større selskap til både bursdag, julebord, sommerfest og lignende. Med stort lokale, egen bar og shuffleboard, har du alt du måtte trenge til et vellykket arrangement. Lokalet koster ingenting å leie, men det må betales for drikke og mat. Da serverer de selvsagt pizza, dersom man ønsker det, men også andre retter som tapas, med småretter fra hele verden.

📍 Fredensborgveien 13