#støttlokalt: Limón

💜 #støttlokalt i betalt samarbeid med foodora
Vi går gjennom enda en periode med nedstengning, og det går hardt ut over serveringssteder i byen vår. Flere jobber hardt for å unngå konkurs, så nå ønsker vi å sette enda mer fokus på dette igjen. Vennligst ikke glem å fortsette å handle fra alle dine favorittrestauranter og -spisesteder.


limon_marenmjelstad.jpg

Tekst & foto: Maren Mjelstad

Hvorfor ikke gjøre skole- og arbeidshverdagen litt koseligere med å bestille deilig mat som får opp blodsukkeret og motivasjonen? Vi fikk levert frisk og fargerik mat fra Limón til et av bibliotekene i Oslo sentrum. 

Å nyte en god lunsj eller middag ute på en restaurant eller kafé har ikke akkurat vært like aktuelt det siste året. Time på time med jobbing og lesing på hjemmekontor, eller mer et slitent kjøkkenbord og en pinnestol som modner ryggen med 50+ år.

Finnes det da en bedre unnskyldning til å bestille seg et sunt og deilig måltid? Hos Limón finner man både smoothie bowls, poke bowls og ceviche.

Sommervibber i snøvær

Selv om snøen lavet ned da vi satt og skulle bestille mat på foodora, var en sommerlig smoothie bowl et lett førstevalg. Vi gikk for Açai Berry for 119kr. En frisk smoothie toppet med granola, banan, bær, chiafrø og kokosflak. 

Før vi har rukket å smake på den, får samtlige av oss vann i munnen av dens fristende utseende. Toppingen er geometrisk lagt, slik man gjerne har sett på Instagram, selv etter en tur med sykkelbudet hit. 

Smaken er frisk, og granolaen gir en deilig krunsj. Bærene og frukten var friske og smakfulle, noe som er en fin overraskelse siden bærsesongen her i Norge er en del måneder unna. Mengden passer til et litt større mellommåltid, som en lunsj eller en stor frokost. Prisen på smoothie bowlene er mellom 109 til 119kr.

En fest av salt og søtt

Vi måtte jo også prøve oss på en av Limóns poke bowls. Det ble Tender Chicken til 169kr, som består av kylling, ananas, edamame, aji amarillo mayo, sesamfrø, vårløk, ris, salat, agurk og syltet rødløk. Å om du er inne på tanken at dette blir for mye av det gode, så tenk om igjen. Ja, det er mange smaker, men alle harmonerer veldig godt med hverandre.

Undertegnede er ikke spesielt glad i ananas i varme retter, slik som pizza og taco. Men i dette tilfellet passet søtheten fra frukten veldig godt sammen med det salte og syrlige. Vi bestilte også sjøgress med sesamfrø ved siden av for 39kr. Mange kjenner nok sjøgress fra sushibuffeten, og vi syns vi fikk en fin porsjon for prisen. 

Til drikke hadde vi Lemonaid Pasjonsfrukt til 54kr, som er søt og frisk. Den minner om en tid hvor man kunne nyte kald og forfriskende drikke på en strand helt sør i Europa. 

Vi har besøkt Limón tidligere også. Her kan du lese mer om deres konsept og lokalet fra vårt besøk på nyåret.

📍Hegdehaugsveien 27

Psst! Med rabattkoden “MERAVOSLO” får du 75,- avslag på din første bestilling med foodora (ved minimum ordreverdi på 150,-)