Anbefalte osloprofiler på Instagram

Av Kristina Brekke

Blant Oslos utallige gater og bygg finnes det ikke bare mange skjulte perler, men flere interessante profiler som deler spennende innhold. Hver dag bidrar de til å gjøre byen vår og dens muligheter mer kjent! Her er fem osloprofiler vi anbefaler deg å følge. Sharing is caring!

Trenger du inspirasjon til matlaging, spisesteder, ting å gjøre i Oslo, eller bare noen bilder å hvile øynene på? Om du ikke får nok osloinspirasjon på vår instagramkonto, er disse flinke folkene noen av våre favoritter!

@Oslomarkalove

Lyst til å drømme deg bort med bilder fra Oslos nærmeste nabo, nemlig marka?

Det er deilig å kunne hvile øynene på et par nydelige bilder fra vårt kjente å kjære naturområde, rett utenfor hovedstaden. Oslomarkalove deler nydelig bilder fra Oslomarka, tatt av naturfotografen Lars Lindland. En instagramprofil som du kan la deg inspirere av. 

@Sultnegutter

Lyst på litt matlagingsinspirasjon? 

Ole Kristian og Magnus er guttene som står bak instagramprofilen Sultnegutter. Da samfunnet stengte ned første gang i mars, åpnet guttene vinduet og serverte varme retter i vinduskarmen på Fredensborg i Oslo. Siden har de fortsatt å dele oppskrifter av ulike hverdagsretter som de lager, steg for steg, på instagramkontoen deres. Vi anbefaler deg å sjekke ut profilen for deilige oppskrifter som du kan lage hjemme på ditt eget kjøkken.

@hello.oslo

En instagramkonto som nesten fungerer som et «digitalt bykart». Her kan du finne inspirasjon til steder og ulike lokale bedrifter som er verdt å besøke. Hello Oslo ønsker å fremme ulike lokale aktører gjennom sine sosiale media plattformer, med å fortelle historien bak bedriftenes konsept og visjoner. På denne måten kan du føle deg enda mer velkommen når du besøker den lokale virksomheten. Trenger du litt osloinspirasjon anbefaler vi deg å sjekke ut denne profilen. 

@dotitheosloguide  

Lyst til å vite mer om hovedstaden? Dorota J. Konorska er faktisk en profesjonell osloguide!

Hun bruker instagramkontoen sin til å komme med ulike tips til steder og severdigheter som er verdt å sjekke ut. Dorota er en autorisert guide i Oslo kommune, og holder også guidede turer for små og store grupper. Har du lyst til å utforske mer av byen, er det definitivt verdt å sjekke ut denne profilen.

@Thepalatecircle

På utkikk etter en profil som både sjekker ut spisesteder og anmelder dem?

Thepalatecircle består av tolv matelskere, som deler sine ærlige meninger om maten de spiser. Alle har tidligere erfaringer innenfor matindustrien, og målet med instagramkontoen er å gjøre Oslofolket mer bevisste på hovedstadens beste restauranter, kafeer, bakerier og andre spisesteder. De gir alltid tre ulike anmeldelser fra tre ulike anmeldere: ‘The foodie’, ‘The experienced’ og ‘The expert’. Slik at følgerne kan få ærlige anmeldelser fra ulike nivåer. Følger du disse vet hvor du skal dra ut å spise når spisestedene åpner opp igjen.