Limón

limon_KarolineP-9.jpg

Av Karoline Paasche

Øverst i Hegdehaugsveien ligger Limón, et nytt og fresht latinamerikansk og hawaiiansk kjøkken med en fargesprakende fasade. Vi synes det er fint å se at nye butikker tør å kaste litt farge på butikken sin, slik at ikke hele handlegata blir trist og kjedelig, spesielt i den grå årstiden vi befinner oss i nå.

Stedet deler navnet sitt med byen i Costa Rica og tilbyr spennende matretter nettopp derfra. Ceviche stammer fra Peru og er deres nasjonalrett, men er svært populær i mange latinamerikanske land. Det er en salat du får i mange varianter, men er hovedsakelig en miks av fersk fisk og grønnsaker, servert i en sitrusmarinade. Noen hevder til og med at retten kurer fyllesyke! Er det kanskje hit man skal dra for å bukte med bakfylla når byen åpner igjen? Hos Limón får du også poke bowl, en hawaiiansk rett som med god grunn er på vei opp og frem her i Norge. 

Noe som umiddelbart vekket oppmerksomheten vår var at skiltet utenfor inngangspartiet lover billigere kaffe avhengig av hvor høflig du bestiller. Det koster heldigvis ikke noe å være høflig, og det pleier som regel å lønne seg. At man får avslag på kaffe er jo bare helt genialt! På denne måten sparer du penger, og både gir og får en hyggelig start eller fortsettelse på dagen.

Rause porsjoner

Maten er fargerik, næringsrik og velsmakende. Vi har testet Hawaiian hook - en poke bowl med rå laks, mango, edamamebønner, tobiko (fiskerogn), guacamole og chilimajones. De var rause med porsjonene, og vi fikk dermed mye mat for pengene. Desserten ble en acai smoothie bowl dandert med granola, banan, bær, chiafrø og kokosflak. 

Av drikke til maten kan de by på en rekke alternativer som står i stil til resten av menyen, deriblant iste, limonade, økologisk fruktmos, mineralvann og kombucha.

Det var absolutt en god smaksopplevelse i et pent innredet, men lite lokale. Det er ikke plass til så mange sittende gjester samtidig, men man kan ta maten med seg hjem eller på farta.

Insta-vennlig

For dem som liker å dele bilder av maten sin på sosiale medier, kan vi røpe at rettene er ganske så «Insta-vennlige». Man trenger ikke prøve så hardt når tallerkenen bugner over av ferske råvarer i (nesten) alle regnbuens farger. No filter needed.

Det kan for øvrig se ut som at hjemmekontoret er kommet for å bli en god stund til, og vi er i alle fall mektig lei av knekkebrød, med det vi kan finne av pålegg i kjøleskapet til lunsj hver dag. Hvorfor ikke unne seg en digg smoothie bowl eller en frisk ceviche som metter? Limóns overordnede mål er å spre glede med mat, og det synes vi at de nailer!

Restauranten bidrar som et frisk pust i gata og utfordrer andre kafe- og lunsjsteder i området sitt. Det er gøy å se at det finnes Oslo-folk der ute som tør å satse på en nyåpning i en av byens største handlegater midt under pandemien. Det er tøft gjort, og vi håper de får en velfortjent god oppstart!

📍Hegdehaugsveien 27