#støttlokalt: Sushi takeaway-favoritter

💜 #støttlokalt
Vi går gjennom enda en periode med nedstengning, og det går hardt ut over serveringssteder i byen vår. Flere jobber hardt for å unngå konkurs, så nå ønsker vi å sette enda mer fokus på dette igjen. Vennligst ikke glem å fortsette å handle fra alle dine favorittrestauranter og –spisesteder.


Veldig hyggelig takeawaypose fra Sushibar+Wine.

Veldig hyggelig takeawaypose fra Sushibar+Wine.

[Sponset mat fra Sushibar+Wine og Tri Ky]

Av Gisella Francisca

Her er mine topp tre sushi takeaway-favoritter akkurat nå, som jeg vil gjerne dele med dere. Fra disse kan du bestille enten hjemlevering via restaurantenes egne apper, foodora eller Wolt. Eller hente maten selv med takeaway.

Har du noen favorittrestauranter i Oslo som har takeaway i disse dager? Fortell meg gjerne om de på min Instagram, @gisellafrancisca.

Sushibar+Wine

[Stengt permanent]

Dette er en skikkelig sushifavoritt for meg, med lokaler i Posthallen og på Valkyrie plass. De tilbyr et stort utvalg av vegetar- og veganske retter - 1/5 av menyen er faktisk vegansk.

Menyen til Sushibar+Wine er spennende, og inneholder flere alternativer av nigiri, maki og sashimi - og ingenting er fritert. Lett grillet nigiri med spicy scallop eller halibut er blant favorittene mine. Gjør deg selv også en tjeneste med å prøve Nigiri med lett grillet kamskjell, krydret majones, gressløk og togorashi.

En annen rett du bør prøve er deres scampisalat med gomasaus. Strålende nøttearomatisk saus kombinert med sprø grønnsaker, scampi og fennikel. Til dessert anbefaler jeg Yuzu bar - Yuzu lakris parfait, sjokoladekjeks, yuzugel, hvit sjokoladebelegg og stekt sesamfrø.  

De lager morsomme takeaway-poser som gjør at man blir ekstra glad. Disse er bærekrafitig, laget av resirkulert papir og plast. Nettopp bærekraft er noe Sushibar+Wine har mye fokus på, og de var den første MSC- og ASC-sertifiserte sushirestauranten i Norge.

Det er litt dyrere her enn hos de andre sushistedene jeg anbefaler, men det er en topp takeawayopplevelse som anbefales på det varmeste. Lunsjmenyen har forøvrig også veldig hyggelige priser!

📍Prinsens gate 8 / Bogstadveien 58

Sushi & Thai

The good basic! Dersom du ønsker sushi som er relativt rimelig og med god kvalitet, så er Sushi & Thai på St. Hanshaugen riktig valg for deg. De tilbyr både sushi- og thairetter, og har lenge vært en favoritt hos meg.

Anbefaler å bestille den store menyen, og litt forskjellige makis og nigiris. En av mine ‘go-to’ er maki med kamskjell og flambert laks nigiris.

De er også skikkelig gode på thaimat, og tilbyr hovedretter som passer perfekt til å dele. Min favoritt er en medium sterk Panaeng curry, med biff eller scampi og grønnsaker i kokosmelk. Denne kan også bestilles med kylling eller svinekjøtt.

📍Ullevålsveien 39

Tri Ky

Tri Ky som kan oversettes til ‘sjelevenn’ er en ny og spennende asiatisk restaurant på Vulkan, med en unik meny og mat av høy kvalitet. Jeg fikk smake på Tri Ky Set Meny og Tri Ky Sushi Combo.

Sushien var pent anrettet og hadde en spennende vri. Fisken var av ypperste kvalitet! Rødbetmarinerte kveite sashimi er både vakkert og veldig godt. Laks sashimi i frisk jalapenosaus var nydelig, og det samme var flambert laks i teriyaki saus. Presentasjonen var en highlight, og maten hadde holdt seg fin og fresh - selv om det var pakket inn til takeaway.

Set menyen bestå av fire retter. Fire biter laks sashimi med jalapeno saus, og like mange nigiri av dagens fangst. Det var også en vårrull med kylling og avokado salat, og en black bao bun med pork belly BBQ, og kimchi. I tillegg til crispy duck servert med dampede asiatiske pannekaker og spennende tilbehør.

Vårrullene var sprø og snittet i midten. Fylt med friske urter, avokado, rødløk, og servert på knasende hjertesalat var dette en highlight! Dette var sushi av høy kvalitet og jeg anbefaler Tri Ky på det varmeste.

📍Vulkan 2

 
AMBASSADØRINNHOLD Gisella Francisca har vært ambassadør for Mer av Oslo siden mars 2021. Hun deler sine tips helt uten påvirkning fra oss.«Jeg gleder meg til å dele litt av reisen min i Oslo. Det jeg elsker mest når jeg sitter på en restaurant er å …

AMBASSADØRINNHOLD
Gisella Francisca har vært ambassadør for Mer av Oslo siden mars 2021. Hun deler sine tips helt uten påvirkning fra oss.

«Jeg gleder meg til å dele litt av reisen min i Oslo. Det jeg elsker mest når jeg sitter på en restaurant er å prøve å finne ut ingrediensene kokken har brukt mens jeg spiser.»

Les mer om Gisella