#støttlokalt: Kjøp gavekort i julegave i år

(Foto: Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn)

(Foto: Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn)

Av Ine Martine Lorentzen

Hva med å kjøpe julegavene fra lokale bedrifter i Oslo i år? Mange sliter økonomisk som følge av koronakrisen. Flere aktører som tilbyr opplevelser i Oslo har måtte begrense antall besøkende eller stenge ned flere ganger i 2020.

Ved å kjøpe gavekort kan vi sammen bidra til å støtte dem. Da har vi noe å glede oss til når koronatiltakene endelig trygt kan opphøre. Vi har samlet fem opplevelser i Oslo i forskjellige prisklasser, som vi tror kan passe perfekt som julegave i år. Les videre for julegavetips som vil glede nære og kjære, og hjelpe lokale bedrifter i en vanskelig tid!


Gi en opplevelse som julegave

Å gi bort en opplevelse gir rom for kvalitetstid og nye minner. Ved å kjøpe en opplevelse som julegave får du og den som mottar gaven gjøre noe hyggelig sammen når koronatiltakene legger til rette for det. Støtt disse bedriftene og gi en fin julegave ved å kjøpe gavekort!

Frogner kino – Kinoen ble pusset opp i 2019 og er nå tilbake i sin fulle prakt fra 1920-tallet. Her kan du oppleve konsert, bar og kino på en og samme kveld om du vil. De viser både premierer på nye filmer i en intim setting, vintagefilmer og gamle stumfilmer med livemusikk. Du kan også bli kjent med nye artister på kinoens artistkvelder, som kombinerer konsert og film. Punchebollen kafé og bar serverer bobler, øl, vin, tapas, bakevarer og snacks som du kan nyte i baren eller i kinosalen. Her kan du lese mer om vårt besøk tidligere. Kinobilletten koster 150kr for voksene, og 120kr for barn. Du kan kjøpe gavekort på valgfritt beløp her.

Rush Trampolinepark – Moro for store og små! På Rosenholm i Oslo ligger Rush. Her kan du hoppe på trampoliner på både vegger og gulv. Det tilbys flere ulike aktiviteter som passer for alle. Kanskje et gavekort til “rush after dark” kan være en hyggelig julegave til venninnen eller kompisen? Da får dere hoppe på selvlysende trampoliner i mørket. For barn i alderen 0-6 år kan “minisprett” være en artig opplevelse. Her får de aller minste hoppe i vei sammen med en voksen. Kanskje en fin gave til niesen eller nevøen som man kan gjøre sammen? Prisene varier fra om du ønsker å være med på en aktivitet, eller hoppe fritt i parken. Det koster fra 80kr per person. Du kan kjøpe gavekort på valgfritt beløp her.

Det Andre Teatret – Det ligger i navnet… Her får du en annerledes og unik teateropplevelse! Improvisatørene forholder seg ikke til manus, og med spontanitet, kjappe reaksjoner, replikker og godt samarbeid, serverer de underholdningsteater til publikum. Teatersjef Mats Eldøen beskriver teateret som hjemmealene-festen som aldri sluttet. De finner på nye teaterforestillinger hver gang, og publikum kan velge å bidra, eller bare slappe av og nyte forestillingen. Med popkorn og øl såklart! Prisene vil variere fra hvilket show du ønsker å se. Du kan kjøpe gavekort på valgfritt beløp her.

Hotellopphold på Amerikalinjen – Et New York-inspirert boutiquehotell på sentrale Jernbanetorget hvor man kan kombinere overnatting, mat og noe godt i glassene. Noen ganger er det greit å komme seg litt bort og være turist i egen by! Kanskje en natt på Amerikalinjen kan være et alternativ? De tilbyr flere ulike pakker. Vi ble spesielt fristet av “Gourmetopphold for to” med overnatting i Superior Room, 3-retters middag på restaurant Atlas Brasserie, aperitiff i baren Pier 42 og ikke minst, stor frokostbuffet. Med vinmeny til middagen koster det 4.750kr, og uten vin er prisen 3.850kr. Hvis dette hørtes fristende ut, kan det bookes her.

Oslo Street Food – I de gamle lokalene til Torggata Bad ligger nå Oslo Street Food. Her får du autentisk og ærlig mat med spennende smaker for enhver gane. De kule lokalene kan rutte med 16 ulike foodstands, fire barer og over 550 sitteplasser. Man trenger derfor ikke å booke bord, da alle får plass i dette kule urbane miljøet. Kanskje en kul matopplevelse å gi bort i julegave i år? Enten du vil ta med noen på kun god drikke eller flere kulinariske opplevelser, byr Oslo Street Food på noe unikt og spennende. Du kan kjøpe gavekort ved å sende e-post til kontakt@oslo-streetfood.no. Da har du og den du kjøper gave til noe spennende og godt å se frem til, så fort det er anledning igjen.

Noe å se frem til

Enten du ser etter julegave til venner, familie eller kjæresten så håper vi du fant noen gode julegavetips. Ved å kjøpe gavekort kan vi sammen bidra til å støtte lokale bedrifter, men også ha noe å se frem til i en litt mørk og dyster tid. Heldigvis kommer ikke korona til å vare evig! Enn så lenge får vi bare smøre oss med tålmodighet og se frem til en lysere hverdag. Ta vare på både de rundt deg, og deg selv.