Gratis aktiviteter å gjøre i Oslo

Kjærlighetsstien_2020_jpg

Av Lene Myrum Haugen

Det trenger ikke å koste skjorta å finne på noe gøy. Det trenger faktisk ikke å koste noen ting! Vi har laget en oversikt over hva du kan finne på denne senhøsten som både er artig og korona-vennlig! Det er tid for ta vare på hverandre, men med avstand. Her finner du aktiviteter som kan gjøres både sammen og alene.

Stolpejakt

Har du lagt merke til alle stolper med QR-koder på deg? Stolpejakten er en slags orientering som du kan gjøre flere steder i Oslo, og i resten av Norge. Stoplene finner du via «Stolpejakten» appen, og her finner du kart over de forskjellige områdene i byen. Det høres kanskje litt traust ut, men en tur der du er på utkikk etter disse stolpene kan faktisk bli ganske gøy! Dette kan man gjøre med både store og små, med god avstand og på egen tid. Perfekt aktivitet å ta med seg inn i høsten. Man kan både jogge fra stople til stople eller spasere rolig fra den ene til den andre. Det er greit å vite at stolpene er delt opp etter vanskelighetsgrad. Grønn stolpe er den det er lettest å komme frem til, og disse kan også nås med rullestol! 

PS: Husk refleks om du tar tenkt deg ut på kvelden!

Gatekunst

Vi er så heldig å ha en by fylt med gatekunst, som er gratis og tilgjengelig for alle! Om du ennå ikke sjekket det ut, har vi laget en liten guide på våre tips til noen av bydelene med kul gatekunst. For gatekunst finner du i de fleste bydeler i Oslo, men de store veggene fylt med fargerike kunstverk på Tøyen er absolutt vært å besøke. Vi vil anbefale å gå før det blir mørkt, slik at du får opplevd kunstverkene i dagslys. Går du langs Akerselva burde du nok også holde et øye oppe for gatekunst. Der er det mye kult å finne!

Damstredet og Telthusbakken

Har du ennå ikke sjekket ut disse sjarmerende små husene i de latterlige bratte bakkene, så må du nesten ta turen. Rett ved Vulkan ligger både Telthusbakken og Damstredet, kjente for sin velbevarte trehus fra 1700 og 1800-tallet. Dette er altså to gater fylt med små sjarmerende bygg. Gatene ligger også veldig nærme hverandre. De viser en del av Oslo som er mer autentisk til fortiden, og virkelig en opplevelse om du er vandt til å se Oslo fra Barcode. Mange muligheter for noen fine bilder her!

Fotovandring

Snakk om bilder, så er vi inne i en veldig bildevennlig sesong! Det er mange steder i byen man kan knipse kule bilder. Du kan prøve deg på en urban variant og ta bilder av det du opplever i bybildet, eller ta turen ut i marka og knipse noen nydelige bilder av Oslos natur. Man kan også spørre om en venn vil være med og å ta noen bilder. Her er det mange muligheter, både alene og med andre. Tiden har kommet for gjøre aktiviteter man kanskje ikke gjør til vanlig! Dette er en fin aktivitet å gjøre nå på høsten, spesielt når man ellers tilbringer veldig mye tid hjemme. Her er det kun kreativiteten som setter grenser!

Toppturer

Byen vår har mange topper man kan gå til. Som regel blir man belønnet med utsikt, med mindre tåka bestemmer seg for å ta over showet. Topper som Vettakollen, Grefesenkollen og Kolsåstoppen er populære turmål for oss by-boere. Alle er fine turer som ikke krever spesielt med utsyr eller noe toppform. Vi har laget en oversikt over topper i Oslo, så om du vil ut og nyte den skarpe lufta sjekk det ut her. Om du vil gjøre litt stas over turen kan du ta med til å tenne bål. Fra 16 september til og med 14 april er det som hovedregel lov å tenne bål i Oslo. Sjekk også ut våre tips til enkel og digg turmat!

Kjærlighetsstien

Vil du ut å bevege deg, men helst ikke så langt ut av bybildet kan vi anbefale Kjærlighetsstien. Spesielt om du skal på en date, men da med litt avstand! Her kan man f.eks. overraske med en termos med kakao, og hva med å ta med litt mini marshmellows? Kjærlighetsteien ligger fint plassert mellom Telthusbakken og Damstredet, så her kan man tusle litt i nabolaget, se på de søte gamle husene og snakke om alt og ingenting. NB: er det en glatt vil vi anbefalt å ta med seg brodder. Glatt + Bratt = Brodder!