Spaghetteria: Hjemmelaget pasta i sentrum

Tid for litt hjemmelaget pasta!

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Det har kommet en ny italiensk i Bjørvika, med fokus på hjemmelaget pasta. Spaghetteria lager autentisk italiensk mat, som står i stor kontrast til det moderne lokalet.

Vi har testet ut det nye pastastedet med utsikt ut mot Operahuset. 



Focaccia servert med olivenolje

Vi starter måltidet på Spaghetteria med husets focaccia, som ligger på 20 kroner per person. Denne serveres med en liten tallerken med deilig olivenolje du kan dyppe brødet i. Det er salt og luftig, og ble servert varmt. Personlig kunne jeg ønsket meg en litt sprø topp på foccaciaen, men mulig det er en slik myk versjon som er mest autentisk. Dette var uansett en god start på måltidet, og noe vi kan anbefale! Til å drikke gikk vi for to typer limonade, disse var begge friske og gode.

På den knallgule menyen finner du et utvalg forretter, hovedretter som er forskjellige typer pasta, en risotto og fire desserter. Til forrettene går det mye i tomat, mozzarella og skinke, som vi absolutt ikke har noe i mot. De har også en spennende siciliansk grønnsaksstuing.

“Hjemmelagde” pastaretter

Vi gikk rett til hovedrettene som vi var mest spent på, nemlig deres “hjemmelagde” pastaretter. Pastaen lages i restauranten, og fåes i mange former. De har klassikere som ligger nært alle nordmenns hjerter; carbonara, bolognese og pasta med pesto. Du kan også kjøpe spaghettiretter med krabbe, ost og sitron, tagliatelle med smør, parmesan og trøffel. Det var ikke bare bare å velge på denne menyen! Den er ikke stor, men inkluderer det som mange liker, i tillegg til å noen litt mindre kjente retter.

Vi bestilite oss Spaghetti al Limone til 160 kroner og Casarecce pomodorini freschi e basilico til samme pris. Navnet på sistnevnte rett kan oversettes til casarecce pasta med ferske cherrytomater og basilikum. Spaghetti al Limone er en klassisk spaghettirett med ost og sitron. Både spaghettien og casareccen var gode, på hver sin måte. Rettene var både enkle og godt utført, så dette kunne vi bestilt igjen.

For et tillegg på 45 kroner kan du bestille ‘pasta della nonna’ til din rett. Dette er håndlaget pasta fra moren til kjøkkensjefen Katya, en ekte italiensk bestemor. Det er kanskje en klisje, men artig å kunne oppleve noe litt annerledes på en italiensk restaurant i Oslo.

Dessert til grei pris

Når det kom til dessert gikk vi for Affogato og Cannolo siciliano. Affogato er vaniljeis servert med espresso over, og kostet 69 kroner. Dette var godt, men ikke noe spesielt. Den mer spennende cannolo silicanco er et fylt bakverk i rørform, med ricotta og sjokolade. Denne var god på smak, men manglet kanskje det lille ekstra. Denne desserten kostet 95 kroner, og alle dessertene på menyen ligger under hundrelappen. Det er et pluss, og ikke alltid hverdags når vi er ute og spiser i Bjørvika.

Mye pynt i grå lokaler

Vi legger merke til at stedet bærer preg av å ligge i Bjørvika. De høye grå byggene er nok ganske langt fra designet disse italienske rettene originalt kommer fra. Dette gjør naturlig nok noe med helhetsopplevelsen. Vi setter likevel pris på innsatsen restauranten har lagt ned for å gjøre det mer autentisk, selv om den nye delen av Oslo skinner igjennom.

De snille prisene og den gode maten var likevel en positiv opplevelse!

Psst! Restauranten åpner dørene igjen 6. januar.

📍Dronning Eufemias gate 11