Bar Lardo: Østeuropeisk naturvin og spekemat i Møllergata

Hos Bar Lardo i Møllergata får du deilig naturvin og spekemat.

Tekst & foto: Taran Hofvind

Er du en naturvinentusiast som også elsker spekemat? Sjekk ut denne bitte lille perlen i Møllergata! 

Hos vinbaren Bar Lardo inviteres du inn i en stilren og intim atmosfære hvor de byr på ekspertise bak baren og en meny full av fristelser! Du får spennende naturvin, drinker, øl, digg snacks og god musikk på anlegget, med andre ord alle ingrediensene til en vellykket date eller kveld med gode venner. 



Avslappet stemning og naturvin 

Bar Lardo er ikke så lett å oppdage, og man går enkelt rett forbi den diskrete inngangen i Møllergata. Den lille vinbaren med det avlange, smale lokalet åpnet dørene i 2017 og for mange av dem som vet om den, har den blitt en favoritt. Her har de skjønt hva som er viktig, nemlig god drikke, noe godt i magen og avslappet stemning. 

Vinflaskene står og frister oss på rekke og rad i baren. Mange av dem får du også på glass (128-178 kr), eller du kan selvsagt unne deg en flaske (540-1800 kr). Om du liker det rødt, hvitt, oransje eller perlende finner du noe her du vil like. 

Når du tenker på vin går tankene kanskje først til Frankrike, før de svinger innom Italia og Spania og kanskje Tyskland. Hvis dette gjelder deg, kan Bar Lardo bidra til å utvide vinhorisonten din en liten smule. Her har de nemlig et stort utvalg østeuropeisk naturvin. 

Etter anbefaling prøvde vi oss på to spennende varianter på glass fra Slovakia, en rød (BOB 2022 (Nouveau) Strekov 1075, 128 kr) og en oransje (Heion 2019 Strekov 1075, 158 kr). Vi fikk servert vinen i lave glass uten stett, som bekrefter den avslappede stemningen her. Dette gav mersmak og vi skal definitivt ta turen tilbake for å smake på flere østeuropeiske varianter! 

Ost, spekemat og drinker 

Etter hvert som antall enheter har blitt flere kjenner man ofte en snikende følelse av behov for noe man kan putte i magen. Hos Bar Lardo har de redningen i form av en deilig snackmeny full av spekemat, salami, ost, brød, oliven, anderillettes, ansjos og beter. 

Vi gikk for en planke med spekemat og ost (185 kr) på deling. På den fikk vi rikelig med kjøtt og ost, oliven og brød. Dette var mye for pengene i form av både smak og mengde! Og sammen med vinen ble det enda bedre. 

For å toppe det hele tok vi også turen innom drinkmenyen. De har både spritz, aperitiffer, long drinks og sours. Vi gikk for en Lardo Libre til 128 kroner (deres egen versjon av Cuba Libre) og en Pastis Sour til 148 kroner. Disse var friske og gode, og gav absolutt mersmak. 

Ellers på menyen kan også du få både fransk og spansk cider (75 -300 kr) eller for eksempel en liter San Miguel på flaske (237 kr)! 

En ny favoritt

Dette er et perfekt sted å stikke innom før eller etter en middag, teater eller kino i byen, et gjensyn med en gammel venn, eller en første date! 

Baren føles ganske hipp og trendy, men ikke avskrekkende. Interiøret er retro, men minimalistisk. Alle elementene her virker nøye utvalgt og noe det er vanskelig å sette fingeren på gir en slags følelse av å være på et filmsett. 

Her er det alle mulige typer som slenger innom for å få seg noen edle dråper i glasset. Du møter alt fra menn i 40-åra som har blitt skikkelig vinsnobber til unge lovende som elsker alternativ elektronika og skal ut på livets kveld.

Etter denne kveldens besøk har vi definitivt funnet oss en ny favoritt på Oslos barkart! 

Åpningstider:
Tirs-tors 17-01
Fre-lør 19-03

📍Møllergata 38