Snart kanelbollens dag! Her er våre favoritter i år.
Kanelbollen fra Håndbakt på Lindern.
Tekst, foto & video: Mari Tøstiengen og redaksjonen
Ingen unnskyldning trengs for å spise kanelboller, men når kanelbollens dag først dukker opp i kalenderen er det bare å lene seg inn i fristelsen.
Vi har smakt oss frem til kanelbollene som virkelig er verdt å sette tennene i den 4. oktober.
🗺 Du finner stedene i Oslokartet vårt også. Alltid gratis!
Fåbro gård: Mari T. sin idylliske gårdsfavoritt
Vil du feire kanelbollens dag i bonderomantiske omgivelser, bør du ta turen til Fåbro gård og smake på kanelbollen i sin mest idylliske form. Kanelbollen deres (55 kr) er crispy utenpå, myk inni og toppet med perlesukker som knaser i munnen. Her finner du uteplasser under vaiende trær for de som liker frisk luft, men også et varmt og gårdsinspirert lokale for kjølige høstdager!
Åpningstider
Tirsdag - søndag: 10-16
Lutlaget: Anniken sin søte anbefaling
Hos Lutlaget får du en søt og god opplevelse når du tar en bit av kanelbollen deres (57kr). Den karamelliserte skorpen gir en herlig crunch, og den rike smaken av smør og kanel gjør den vanskelig å legge fra seg. I tillegg til den gode baksten har de mange sitteplasser, og en varm og koselig stemning, som gjør at her kan du sitte lenge og nyte en god kanelbolle.
Åpningstider
Tirsdag - torsdag: 08-23
Fredag - lørdag: 08-00
Søndag: 09-16
Lille Betong: Stine sin go-to
Stine har faktisk stått fire timer i bollekø før, så vi liker å tro hun har litt peiling på akkurat dette! Det skal sies at skolebollene deres også ser farlig gode ut, men denne gangen er kanelbollen i fokus. Hos Lille Betong får du en kanelbolle (50 kr) med en morsom og litt utypisk form. Den smaker akkurat slik du håper; søt, sprø og myk! Lokalet er lite, urbant og koselig, så kanskje perfekt for en bollepause den 4. oktober?
Åpningstider
Tirsdag - onsdag: 10-16:30
Torsdag - fredag: 10-23
Lørdag: 11-00
The Little Pickle: Mari K. sin surdeigsfavoritt
Når du trår inn døra til dette rustikke bakeriet, merker du raskt at surdeigsbaksten tas på alvor. Er du glad i en god surdeigsbolle (som Mari K), bør du helt klart teste The Little Pickle’s kanelbolle (50 kr) på selveste dagen. Den kommer på en nydelig asjett, er stor, fint flettet og delikat toppet med sukker. Smaken er mild og balansert, og konsistensen oppfyller det man ønsker fra en surdeigsbolle; seig og fersk! Her er det også både stilig og koselig.
Åpningstider
Bakeri/kafé (dagtid):
Onsdag - fredag: 09-15
Lørdag - søndag: 10-15
Håndbakt: Mari T. sin økologiske drøm
Håndbakt på Linderen tilbyr ikke bare et sjarmerende, lite lokale, men også (ikke overraskende) masse bakst! Her får du en kanelbolle (59 kr) bakt på økologisk spelt og smaker akkurat slik den burde, luftig og med et generøst dryss kanel. Her kan du sitte ute å nyte høstsola, men er du på farten er den også en perfekt turvenn gjennom et koselig nabolag.
Åpningstider
Mandag - fredag: 07:30-17
Lørdag - søndag: 09-17