Middag i Oslomarka
Tekst og foto: Kathrine Skjærum
Det er mange fine markastuer å besøke, og mange av dem serverer skikkelig god middag. En tirsdag ettermiddag tok vi turen til Kobberhaughytta som arrangerer pizzakvelder hver tirsdag.
Det er en tur som tar cirka 1,5 timer, så på med tursko og hodelykt denne høsten og kom deg ut i byens store bakgård!
Fin høsttur på sti eller grus
En fin 1,5 timers tur opp til denne Kobberhaughytta blir hvertfall ikke siste gang! Vi startet turen ved Sørkedalen skole hvor man kan parkere på en stor utfartsparkering, og følge sti eller grusvei oppover til hytta. Grusveien er ikke belyst hele veien, så drar du på ettermiddagen i høst, bør du ta med deg en god hodelykt! (og nei man kan ikke kjøre hele veien opp, det er bomvei).
Turen til Kobberhaughytta kan også startes ved Sognsvann og Frognerseter hvis man heller vil det. Det er fremkommelig sommer som vinter og dette kan du lese mer om på deres hjemmeside.
Vi fulgte stien opp og grusveien ned. Stien er grei å følge da den er blåmerket, og er tilrettelagt med en god del broer og planker som hjelper over de blauteste partiene. Gode sko er absolutt å anbefale!
Norsk markapizza på Kobberhaughytta
Når du kommer deg frem til DNT hytta kan du glede deg til varm mat og drikke! Kiosken deres har det godt utvalg om du ønsker en full middag eller bare noe søtt. Det er også alkoholsalg her hvis man skulle ønske å unne seg et glass. Vi tok turen for å teste ut deres markapizza hvor det er norske og lokale råvarer i fokus, som tyttebærrømme, potet, elgskav og kantarell.
Vi testet ut Pottit (165 kr) med tyttebærrømme, mozzerella, potet og sylta rødløk, og Slegge (175 kr) med tomatsaus, spicy salami og potet. Det var gode porsjonspizzaer med skikkelig digg bunn og skorpe. Begge hadde gode smaker som absolutt stod til forventningene. Vår favoritt ble den vegetariske varianten Pottit som var ekstra unik og god på smak.
Helt frem til jul har de egne pizzakvelder på tirsdager fra 16-20, de er populære så det kan være lurt å melde seg på via deres nettside. Dersom man ikke er store grupper, trenger man ikke noe type forhåndsbestilling, da kan man få kjøpt pizza i åpningstidene deres i ukedagene.
𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲 𝘀𝘁𝗲𝗱𝗲𝗿 𝗺𝗮𝗻 𝗸𝗮𝗻 𝘀𝗽𝗶𝘀𝗲 𝗶 𝗺𝗮𝗿𝗸𝗮
𝗦𝗸𝗷𝗲𝗻𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝘂𝗮
Mandag og torsdag har de kveldsåpent og serverer hønsesuppe og pizza. Fra klokken 17 serverer de i tillegg vegetar lasagne.
𝗦𝗸𝘂𝗹𝗹𝗲𝗿𝘂𝗱𝘀𝘁𝘂𝗮
Fredagspizza fra 16-20. skullerudstua ligger bare 500 meter unna t-banen, og det er tilgang til en stor parkering.
𝗧𝗿𝘆𝘃𝗮𝗻𝗻𝘀𝘁𝘂𝗮
Hver dag frem til klokken 16 serveres det suppe, pizza og chili con carne i tillegg til sandwicher og smørbrød.
Psst! Vil du ha flere turtips? Sjekk ut artikkelen vår om høstturer i Oslomarka.