Antonietta: Ny toscansk restaurant på Briskeby
Tekst & foto: Louise Sneis Vidhammer
På et hjørne på Briskeby i Oslo finner du den italienske nyåpningen, Antonietta.
Den nye nabolagsrestauranten serverer autentiske toscanske retter i en lun og moderne atmosfære, inspirert av Antoniettas familieoppskrifter som har gått i arv gjennom generasjoner.
Toscanske retter ment for å deles
Vi besøkte Antonietta en lørdags ettermiddag i oktober, og selv om restauranten fortsatt er ganske ny, ble det tydelig at stedet allerede har blitt populært blant Oslofolket! Bordene fylte seg raskt opp i takt med at mørket senket seg over byen denne høstkvelden.
Så fort vi satte oss ned, ble vi introdusert for menyen og konseptet bak restauranten. Menyen er enkel og nøye kuratert, basert på toscansk mattradisjon. Det er delt inn i antipasti (175 - 225 kr), pasta og småretter (185 - 495 kr), hovedretter (425 - 655 kr), sideretter (95 - 145 kr) og dessert (85 - 185 kr). Alle rettene er ment for å deles, og her var det mye som fristet!
Vi startet kvelden med en enkel, men smakfull bruschetta (175 kr), toppet med saftige, norske tomater, basilikum og olivenolje. En italiensk klassiker! De har også et deilig utvalg av ost og spekemat til forretter (195 kr).
Denne kvelden hadde vi lyst på pasta, og valget falt derfor på Lasagne al forno (for 2) til 245 kroner per person. Lasagnen kom rykende varm rett fra ovnen, med smeltende ost, silkemyke pastaplater og en smakfull ragu. Skikkelig autentisk kvalitetslasagne! Dette må være en av de beste vi har smakt i Oslo. Vi synes likevel at prisen var i overkant høy for mengden mat. I tillegg til lasagnen, har de også andre fristelser som fersk pasta med sesongens trøfler og hjemmelaget ravioli.
Hovedrettene tilbredes på en vedfyrt grill, som står i sentrum av kjøkkenet og restauranten som helhet. Ved neste besøk er vi gira på å prøve Bistecca Fiorentina (655 kr per person for minst 2 personer), som er biff stekt på den vedfyrte grillen. Prisen synes vi er i det drøyeste laget, men til gjengjeld er det nok høy kvalitet, som resten av maten!
Hjemmelaget tiramisu og en vinreise gjennom Italia
Stedet har en lun og rustikk atmosfære med jordtoner, treverk, murvegger og varme farger som oransje i interiøret. Det er fargerik kunst på veggene. Den vedfyrte grillen er et naturlig midtpunkt som skaper en hjemmekoselig stemning, i tillegg er det tente lys på alle bord. Samtidig oppleves det moderne, med rene linjer og enkelt, men stilfullt interiør.
Et italiensk måltid uten dessert? Det skjer ikke. Vi lot oss friste av en luftig, hjemmelaget tiramisu (185 kr), og vi ble ikke skuffet! Denne var stor nok til å deles, og var fylt med deilige smaker. Du kan også få dagens iskrem til 85 kroner.
Vinkartet på Antonietta er et kapittel for seg selv, med et stort utvalg av italienske kvalitetsviner fra regioner som Toscana, Piemonte og Sicilia. Prisene varierer fra 845 kroner til over 14 000 kroner per flaske, så her er det noe både for enhver smak og lommebok.
Undertegnede fikk anbefalt og gikk for et glass av rødvinen Pietradolce Archineri 2013 (235 kr). Denne passet perfekt til lasagnen, og var både lett og saftig med innslag av fruktige toner. En sterk anbefaling! Et glass rødt får du for 175 kroner til 355 kroner. De har også et godt utvalg av musserende, hvitvin og søt vin.
For de som ønsker noe annet enn vin har de også ølet Staropramen på tap (0,4) til 125 kroner, et spennende utvalg av cocktails til 195 kroner, samt alkoholfri drikke som den populære norske Ambijus (105 kr per glass).
Lun og moderne atmosfære
Kvalitet og presentasjon av både mat og drikke ga oss følelsen av å være på en eksklusiv restaurant, noe som også gjenspeiles i prisene. Her får du ekte toscansk mat laget med førsteklasses råvarer, perfekt for dem som setter pris på kvalitetsrik mat og drikke.
Lokalet strekker seg over to etasjer, med muligheter for å leie et eget vinrom (cambre séparée) og en peisstue i underetasjen. Restauranten passer for både store og små grupper, perfekt for en romantisk date eller en kveld med venner. Etter vår oppfatning appellerer restauranten til et voksent klientell, både på grunn av prisnivået og klientellet.
Du kan enkelt komme deg til Antonietta med 11-trikken til Briskeby og med 21- bussen til Riddervolds plass, og bord kan bestilles her.
Åpningstider:
Mandag - lørdag: 17-22