Liminal: Ny nabolagsfavoritt på Torshov

Nabolagsesturanten Liminal har åpnet dørene på Torshov.

Tekst & foto: Sara Åsatun

I et lite lokale på Torshov  har det kommet et nytt spisested med fokus på gode, rene og kortreiste råvarer.

Etter en lang arbeidsdag var vi heldige som fikk plass i baren da vi ikke hadde booket bord på forhånd. Lokalet var pyntet med fargerike blomster, og tro meg, vi følte oss som Oslos heldigste etter en tre-retters her.



En skiftende meny

Liminals lokaler er ikke store, med 6 bord, og 6 sitteplasser i baren,men dette gjorde opplevelsen enda mer unik. Ved baren fikk vi gode samtaler med kokken om råvarene han har plukket ut til kveldens meny. 

Restauranten byr normalt på en syv- retter til 750 kroner. Sitter du dog i baren, kan du bestille tre- retter til 550 kroner bestående av retter fra hovedmenyen. Menyen er skiftende og den byttes ut etter cirka tre uker.

Kokken forteller med et smil om munnen at restauranten ikke har et spesifikt konsept, så om han vil lage pekingand til jul så gjør han det, det viktigste er at rettene blir laget av råvarer fra Norge. 

“Jeg kunne slurpet sausen rett fra bollen”

Denne solfylte august ettermiddagen startet vi kvelden langs bardisken med hver vår øl. En av oss gikk for en Fredrikstad Pilsner da hun savnet hjembyen, mens undertegnede ble distrahert av det artige navnet på en alkoholfri øl, og valgte en Sagene kjørepils.   Restauranten hadde også et stort og bredt vinkart, og de ansatte var mer enn villig til å anbefale noe som passet til hver rett. 

Til forrett ble vi servert tartar på svele med en utrolig god gressløkdressing i bunn, og rogn på toppen. Her ble vi overrasket over hvor godt det salte komplimenterte det søte, og hun som ikke liker tartar sa at dette var noe av det bedre hun hadde smakt.

Til hovedrett fikk vi lammecarré servert på en seng av treulike kåltyper og nyplukket  kantarell. Retten ble servert med en nydelig soppsaus vi begge fikk lyst til å slurpe i oss rett fra bollen da vi var ferdige, men vi holdt oss i skinnet. Lammet var mørt og godt, mens kålen gav smaken av det lille ekstra. Her fikk vi anbefalt hvert vårt glass med vin, et hvitt og et rødt som begge komplimenterte retten på ulike måter. 

En komplett meny

 Som siste rett hadde kokken laget en homage til sin bestemor, og sommerminnene han vokste opp med. Desserten var en rabarbrakompott med kjeks i bunn. Dette brakte frem barndomsminner fra da vi dyppet lange rabarbra stenger i sukker. 

Det syrlige fra rabarbraen, mot det søte i kremen og kjeksen gjorde at de tre rettene ble rundet av på en god måte 

Mens rettene ble servert kunne kokken fortelle oss akkurat hvor råvarene kom fra. Blant annet kunne han fortelle at alt av grønnsaker kom fra en gård i Gjerdrum, lammet i hovedretten kom fra en gård i Stor-Oslo, og soppen hadde hans svigerfar plukket selv.

En nabolagsfavoritt 

Liminal sine lokaler ble fylt av gjester utover kvelden, og flere stoppet innom for å bestille bord. Den lille restauranten har kun vært åpen i fem uker, men har blitt en favoritt blant naboene på kort tid.

De ansatte kan avsløre at de allerede nå jobber med å lage  lunsjmenyer til lørdager og at de gleder seg til å utvide uteserveringen med tiden. 

Dette er et nydelig sted med skikkelig god mat og drikke. Enten du vil ta med kjæresten ut på date, invitere mamma med på middag eller ta en rolig kveld med venninnene dine på et mer unikt sted. 

Liminal har åpent  onsdag til lørdag fra klokken 17-22, og vi anbefaler dere å booke bord på forhånd.


📍Torshovgata 15