Rucola: Italiensk fra Brooklyn og London – nå på Tullinløkka

Hos Rucola får du italienske smaker med ferske råvarer.

[Annonse]

Tekst & foto: Frida W. Lindland

Har du lyst på norditaliensk mat med kortreiste råvarer, steinovnsbakt pizza og ekte håndverks-pasta?

Nå får du alt servert hos Rucola, en restaurant med røtter i Brooklyn og London, midt på Tullinløkka. Vi tok turen på ettermiddagen for å teste både pasta, stekt kalv, entrecote og tiramisu fra middagsmenyen, og her var det mye godt!



Lun stemning og kortreise råvarer

Hos Rucola kan du møte opp til både brunsj, lunsj og middagsservering - og de lyse lokalene gir en frisk start på dagen, samtidig som lyset gradvis skifter og middagsstemningen inntreffer. Den lune stemningen på ettermiddagen, og de dype tretonene sammen med blåmønstrete fliser på veggen gjør det veldig koselig her. 

Ryktene om et steinovnsbakt flatbrød har spredt seg rundt bordet, og vi bestiller selvfølgelig forrett. Vi starter med klassikerne bruschetta (155 kr) og carpaccio de Manzo (195 kr), og blir ikke skuffa. Begge forrettene er passende nok toppet med ruccola, og carpacciokjøttet smelter i munnen. Det ovnsbakte flatbrødet som følger med er luftig og nærmest smøraktig, og bruschettaen er som en mini-pizza med tomater i friske farger.

Til forrettene bestiller vi mocktailen “The conduit” (125 kr), en frisk ananas-sprudlende drink laget på det alkoholfrie Rumish. Den kribler i munnen, smaker nesten som et nedtonet godteri, og er lett ved siden av rettene vi får servert. 

Vi bestiller også en flaske med Eplemost (125 kr) fra Nyhuus gård. Rucola bruker ferske og friske råvarer, og helst skal de være kortreiste - også når det kommer til drikke. 

Kjøtt, fisk, pizza og vegetar

Kort etter fortæringen av forretten er unnagjort, blir vi presentert for hovedrettene. Middagsmenyen har et bredt utvalg av kjøtt, fisk og vegetarretter, i tillegg til en egen pizzameny. Så langt det lar seg gjøre, fokuserer Rucola på å samarbeide med lokale bønder, og få råvarer som varierer ut ifra fra sesong - et såkalt “farm to table” og “sea to table”-konsept. Vi bestiller en Pasta Frutti di Mare (255 kr), som kommer med blåskjell, kamskjell og reker. Pastaen er laget på huset, på Rucolas egen Aecobaleno maskin. 

Vi bestiller også vegetarretten Formaggio Halloumi & Salsa ai fungi (265 kr). Den salte halloumien ligger på en seng av porcini-saus, med østerssopp, stekte grønnsaker og en dyne av stekt grønnkål. Dette er nok en favoritt, aller mest på grunn av den veldig kremete og myke sausen. 

Vegetarvarianten var særdeles god, og nå fylles det på med kjøttrettene vi bestilte. En Risotto ala Milanese med Ossobuco - en safranrisotto toppet med brasert kalv (295 kr). Vi får også en medium-rare stekt Premium Black Angus entrecote med potetstappe og spinat (kr). Er du glad i safran, vil risottoen virkelig falle i smak, og den er som en varm klem i høstværet. En mør entrecote (575 kr) med fløtemyk stappe sier vel ingen nei til, og de topper det hele med stekt sopp og lilla gulrøtter. 

Søsterrestauranter i New York og London

På en nord-italiensk restaurant er vel heller ikke det hele over før man får i seg en kopp med tiramisu (115 kr), et melkeglass med pannacotta (115 kr) og en tallerken med sjokoladekake og jordbærsorbet (125 kr). Vi bestiller også to kopper kaffe og en kanne med peppermynte-te. Dessertene slukes i et jafs. 

Pannacottaen er en klassiker, med friske bær på toppen og uten trenden salt karamell-smak, til vår begeistring. Jordbærsorbeten er rund - ikke flakete - men tjukk og god, og gir et friskt pust til den fyldige sjokoladekaka. Tiramisuen er fløyelsmyk i munnen og er perfekt dandert. 

Hos Rucola jobber de etter ‘farm to table’ og ‘sea to table’, så godt det lar seg gjøre etter sesong og tilgang, i samarbeid med lokale bønder og produsenter.

Her kan man helt klart nyte godt om man vil spise treretters, sjekke ut surdeigspizzaen (rundt 235 kr), spise en porsjon vegetar Mac'n Cheese (215 kr), eller bare oppleve tiramisu mot ganen. 

Rettene og råvarene i dem ble også presentert for oss ved bordet, og personalet ga oss virkelig en følelse av at de verdsatte både håndverket på kjøkkenet og gjestene sine. Og ja, dersom det hørtes litt for New York ut til å være sant, så har faktisk Rucola to søsterrestauranter i både London og New York. Buon appetito!

Åpningstider: 
Mandag: 08-15
Tirsdag - fredag: 08-23
Lørdag: 11-23 

📍Kristian Augusts gate 21