Restaurant Bestorp: Vinter i tre akter

Et av høydpunktene på Bestorps vintermeny er desserten!

[Annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind 

Vi er nå inne i en ny sesong og vinteren er rett rundt hjørnet. Da passer det perfekt å utnytte seg av de råvarene og smakene som følger årstiden. Det har de tatt på ordet hos Restaurant Bestorp, og vi ble invitert til å teste årets vintermeny.

Den relativt nye restauranten (åpnet i 2021) holder til i det ærverdige telegrafenbygget, Telegrafen Oslo. En hyggelig møteplass det er enkelt å ta seg til, da det ligger veldig sentralt vis-à-vis Steen & Strøm. Her “ringes julen inn” med ulike julebordspakker og aktiviteter fra 1. november.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Restaurant Bestorp på Instagram?



Først ut; En grønn smaksbombe

I historiske omgivelser med moderne interiør, kan du nyte en meny basert på kvalitetsrik nordisk mat! Sesongens vintermeny består av tre delikate retter, forrett, hovedrett og dessert, med nøye utvalgte råvarer og smakskombinasjoner.

Først ut er det en nydelig sopp og gulbetesalat. Salater er kanskje ikke det første man forbinder med høst- og vinterkjøkkenet, men denne retten viser at salater virkelig kan høre hjemme hele året. 

Med lune beter og sopp på en seng av grønt, toppet av burrata-trøffelkrem og hasselnøtt, treffer denne blink hos undertegnede. Det er rett og slett en smaksbombe, og passet perfekt som en forrett en mørk oktoberkveld. 

Omfavner sesongens råvarer

Hovedretten vi får servert har virkelig omfavnet sesongens råvarer. Det er en andelår confit med braisert rød spisskål, fiken og rødbetepuré, fondantpotet, en andesaus med cider, og ikke minst bakte epler. 

And er en favoritt hos mange og her kom den virkelig til sin rett. Råvarene er behandlet med stor respekt og skinner fantastisk i hverandres selskap på denne tallerkenen. Spesielt kålen og de lune eplebåtene når sitt fulle potensiale i møte med det møre og smakfulle kjøttet.

Dette gav rett og slett inspirasjon til å være litt mer kreativ med tilbehøret på eget kjøkken fremover også. 

Japansk pangavslutning og flere aktiviteter

Avslutningen på det hele konkurrerer med hovedretten i å være høydepunktet på menyen. Vi fikk servert en Namelaka av hvit sjokolade med appelsinkrem, mandarinsorbet og pomelosalat. Namelaka betyr glatt eller kremaktig på japansk, og var en ny type konsistens for oss begge. 

Den var kremaktig, men med litt mer motstand og seighet, og med en fyldig smak av hvit sjokolade. Appelsinkremen og mandarinsorbet var en frisk kontrast til namelaken. Sammensetningen av smakene løftet rett og slett de ulike elementene opp på et nytt nivå. Dette var veldig godt!

Prisene på hele vintermenyen er 595 kroner i restauranten, og kan bestilles til årets julebord. Eller 750 kroner i deres chambre separee hvis man er minimum fem personer, som da inkluderer leie av lokalet.

Telegrafen Oslo, bygget hvor restauranten ligger, er det seks moderne og fleksible arrangementlokaler, fem unike barer og tre spillsoner med aktiviteter som dart og shuffleboard. Så selv utenom julebordsesongen, passer dette godt til både vennegjenger, par eller kolleger på afterwork.

Åpningstider:
Søndag og mandag: Stengt
Tirsdag og onsdag: 17-22
Torsdag til lørdag: 17-23

📍Kongensgate 21