Hot Shot: Mye show på byens første shotbar

Hot shot! Norges første shotbar rett ved Rådhuset i Oslo.

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

Nylig åpnet Norges første og eneste shotbar dørene, og vi tok selvfølgelig turen innom for å se hva de har å tilby. Det ble en kveld vi ikke har opplevd i Oslo før!

Her får du mye morsom stemning og show, og selvsagt gøyale shots. Snurr lykkehjulet i baren, ta en shot med skibriller, hjelm og vind i fjeset, og få se bartendere i brannmannkostyme!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Hot Shot på TikTok?



Shots i fokus!

Shotmenyen består av tre kategorier; long shots, cheap shots og shot caller. Long shots-menyen har en prisklasse på 69 kroner for fire centiliter i glasset. Det er noe for enhver smak med mange morsomme og rare navn, som Rabanger, Unicorn og Dead man´s fingers raspberry. Denne menyen har hele 26 shots, og på flere må man gjette seg til smaken, da de ikke har en beskrivelse. Andre derimot er mer tydelige, som Nutella og Rasberry

På Cheap shot-menyen er det to centiliter-shots til 39 kroner. Denne menyen er ikke like stor som forrige, men du får 18 forskjellige varianter å velge mellom. Disse har (kanskje for noen) mer kjente smaker som Fizz bubble, Djungelvrål og Viagra
Så har man også en meny med klassiske shots, som Jägermeister, Fireball og Fisk for 45 kroner (to cl) eller 89 kroner (fire cl). Cocktails selges til 149 kroner, og undertegnedes favoritt var helt klart Hot Passion, som består av pasjonsfrukt og chili. Drinken kommer som slush og er frisk, med litt sting fra chilien.

Masse show!

Usikker på hva du vil ha? Ta sjansen med snurrehjulet i baren, når du gjør dette får du syv shots, så det kan være greit å ha noen å dele med! En av plassene det kan lande på er “Downhill”, som byr på litt mer enn selve shotten. Du får nemlig hjelm og skibriller utdelt, og før det shottes blåses du i ansiktet med en “maskin”. Det må ses med egne øyne! Vil du har en sniktikk bør du sjekke ut vår TikTok fra Hot Shot.  

Ønsker du litt ekstra show kan du bestille en av menyens showstoppers! Dette er ti shots til 1.700 kroner, som byr på litt mer show fra bartenderne. Ved vårt besøk ble “Fireman” bestilt. Da kom en bartender med brannmannkostyme og Pitbulls fireball på høyttalerne. Det ble en morsom affære for alle i lokalet! Ved bestilling av Six Feet Under har de en egen kiste de tar med ut i lokalet, litt groteskt, men virkelig show stopping! 

Er man virkelig ute etter en vågal kveld så kan man bestille menyen Bigshot til 7.500 kroner, og da får dere 100(!) shots for kvelden.

Velour, lilla og strippestang

Sentralt ved Rådhuset, finner du denne nye baren som skiller seg ut med mengden av shots. Stedet strekker seg over to etasjer. Første etasje har en bar samt noen sitteplasser og med den store menyen over baren, er det ingen tvil om at det er nettopp shots som står i sentrum. Stedet er enkelt innredet med velourmøbler og hele lokalet er belyst av lilla ledlys.

Opp virveltrappen til andre etasje er det fest og morsom stemning som gjelder. Det lilla lyset preger også denne etasjen, men her er det diskokuler i taket. Det er betraktelig større plass enn i underetasjen, og det er en lang bar som strekker seg utover hele rommet. Langs baren er det en sofabenk som går fra ene til andre enden, hvilket gjør det enkelt å komme i kontakt med andre. De har til og med en strippestang i hjørnet!

Baren har ikke dansegulv, men det er høy musikk og nok med shots til at dette ikke blir en stillestående eller rolig bar. Det virker som et sted man kan holde på lenge, og dersom en ønsker å dra videre til et dansegulv, ligger Heidis vegg-i-vegg, Brød & Sirkus og Uvisst, ikke langt unna.

Alt i alt er dette et morsomt og nytt konsept som helt klart er ganske annerledes enn noe annet i byen vår. Shotbaren er åpen onsdag til lørdag fra klokken 19 til 03. Sandwichbaren skal være åpen fra klokken 10 til 18 mandag- og tirsdager. Onsdag til lørdag vil det stenge klokken 19, men på søndag skal det være åpent fra klokken 12 til 17.

📍Fridtjof Nansens plass 9