Cocoa: Kakaobar og friske retter

Cocoa-okt21-kjerstilien-1.jpg

Tekst & foto: Kjersti Lien

Visste du at Oslo har Norges eneste kakao-bar? Den finner du rett ved Birkelunden på Grünerløkka, og vi har selvfølgelig tatt turen.  

Med peisen som midtpunktet i lokalet, er stedet en favoritt særlig på høsten og vinteren. Vi sjekket ut lunsjmenyen og naturlig nok noe av kakaoutvalget.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Cocoa på TikTok?



Kakao-himmelen

Cocoa har, som navnet tilsier, hovedfokus på kakao. På menyen har de ti unike smaker, samt et drøss med toppinger. Blant annet kan du teste kakao med mint- og chilismak, med toppinger som karamell eller smash. Du kan velge mellom mandel, havre og laktosefri melk. Selv testet vi ut Klassisk og Bringebær, toppet med Marshmallows og Nonstop. Prisen på kakao er 60 kr hvis man blir sittende, eller 55 kr om man tar den ‘on the go’. Både den klassiske og den med bringebærsmak var veldig godkjent av oss. Toppingen satte prikken over i’en. 

De har også ekspress-bar på utsida for de som er på farten, og ønsker noe varmt å drikke, eller en matbit på veien. 

Spreke farger, planter og neonskilt gjør lokalet innbydende og friskt. Her er det både bord for to, sofagruppe og benker for flere. Det er en lun og deilig atmosfære, med gode muligheter for å finne ro og senke skuldrene. Stedet er helt ypperlig for studenter, eller de som jobber hjemmefra. 

Spennende og næringsrik mat 

Stedet har ikke bare fokus på kakao og søte smaker, men er også opptatt av økobasert, sunn mat med gode råvarer. Blant annet blir alle bakevarer og dressinger laget fra bunnen av. De har et stort utvalg vegansk, vegetariansk og glutenfri mat. Ønsker du sukkerfritt så lar det seg ordne. 

 Vi gikk for Blåbær Quinoa Salat og Mediterranean Bowl. To proteinrike, gode salater, perfekt å starte dagen med. Førstnevnte er ikke lenger på menyen, men det er bowl’en. Sistnevnte er virkelig en fest for øyet! Den inneholder blant annet hummus, fetaost, kikerter, fiken, soltørkede tomater og quinoa. Så mye digg i en bolle! Den var rik på smak og veldig god. Porsjonen var veldig raus, og det til 154 kr. Maten de serverer er i tillegg nydelig å se på. Det setter vi pris på! 

 Til drikke gikk undertegnede for Gåsunge Lemonade, en helt ny og spennende opplevelse. Den inneholder aloe vera, willow sirup og kullsyreholdig vann. Den var frisk og god, men ikke like søt som man kanskje er vant til at limonade er. Absolutt noe vi kan anbefale å prøve. Etter maten kjøpte vi oss Kaffe Mocha (51 kr) og Gulrotkake (72 kr). Kaken er sukkerfri og inneholder gulrot, honning og yoghurt. Konsistensen er god, men vi savnet den søte smaken. 

Cocoa er en helt unik nisjebar, som serverer kakao som ingen andre. Vi ønsker oss allerede tilbake for å finne vår favoritt-kakao. Det er godt mulig vil legger noen timer med jobb til nettopp Cocoa denne høsten. 

📍Toftesgate 48