Fager Bistro: Franskinspirert nabolagsbistro på Fagerborg

Fagerborg har fått et flott nytt tilskudd med franske vibber.

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

Hvis du har lyst til å imponere daten kan dette være den perfekte restauranten for anledningen.

Fager Bistro gir en romantisk og lun atmosfære sammen med nydelig mat og vinutvalg.



Smakfull meny

Menyen på bistroen er inspirert fra det franske kjøkkenet, men med en fornorsket vri. Fra den originale og elskede franske løksuppen (175 kr), til Lofot- skrei og Panchetta (475 kr). Fager Bistro byr på fire alternativer til forrett, hovedrett og dessert, som gjør avgjørelsen litt enklere og menyen variert. 

Vi gikk for Lofot- skrei som serveres med sprøstekt bacon, erter, mandelpotetpuré, granateple og soyasmør (425 kr), og entrecôte, som er fra Anni Pølsemakeri, og serveres med brokkolini, syltet rødløk, frites og bearnaise saus (395 kr). 

Saftig, lekkert og godt tilberedt

Med disse råvarene og prisene hadde vi forventninger til kvalitet og en god metthetsfølelse, og begge ble innfridd. Entrecôte som undertegnede ønsket medium stekt, var saftig og et godt stykke. Sammen med en nydelig og smakfull bearnaise (som var så god at man kunne vurdert å slikke skålen), og akkompagnert med sprø frites og brokkolini med en fin tyggemotstand.

Til kjøttet ble det et glass rødt av italieneren Piemonte Ginestraia (130 kr) som har et hint av tanniner og er middels fyldig. Denne passet undertegnede godt, og smakte fint til kjøttet.

Skreien var likedan, svøpt i nydelig potetpuré og tilberedt så at den flaker seg perfekt. Granateple var et fint tilskudd, både til utseende, men ikke minst for å få en søt touch på retten. Til fisken ble det vin av samme produsent og land, men en Chardonnay (130 kr), som også falt i smak.

Maten ble vi mette av, men ikke nok til at det ikke ble litt for fristende å se over dessertmenyen, og der hadde de en fyldig sjokoladefondant med valnøtter og vaniljeis (175 kr) som vi faller for.

Lunt og romantisk

I tillegg til en flott plassering rett bak Fagerborg Kirke i et nybygg, har de en lun og god atmosfære under det høye taket med dunkel belysning. Det er jordfarger og kontraster som gjør at det føles romantisk over et tomannsbord, men det er også bord som slås sammen for vennegjenger som er klare for dype samtaler over glass med vin. 

Vi kan se inn i kjøkkenet via et lite vindu, derfra kom det stadig noen vennlige “pling” fra resepsjonsbjellen da maten stod klar for servering. Ellers er det en stor hylle med et bredt utvalg av vin til skue bak disken. 

Vi er enige om at målgruppen kanskje er helst etablerte mennesker, og gjerne par. Men det er for all del noe for alle, og til sommeren er det planlagt uteservering ut mot parken som kan bli veldig fristende å teste ut for flere.

📍Fagerborggata 1