Albertine Spiseri: Veldig god meze til en rimelig pris

Vi fikk servert seks kalde retter og seks varme retter. Nam!

Vi fikk servert seks kalde retter og seks varme retter. Nam!

Tekst og foto: Liv Einemo Tønjum

Er du på jakt etter et sted som serverer deilig meze til rimelige priser? Da bør du besøke dette stedet på St. Hanshaugen! Med smakfulle dips, en utmerket syrlig tzatziki, ferskt pitabrød rett fra ovnen og kanskje byens beste falafel, tror vi ikke du vil bli skuffet.

Det er fire år siden Albertine Spiseri åpnet i den sjarmerende gågaten på St. Hanshaugen, Hallings gate. Siden den gang har vi hørt mange skryte av den fantastiske maten her, så dette måtte vi også prøve!



Deilig tzaziki og nystekt pita

Med en gang vi kommer inn får vi litt kro vibes. Både lokalet og interiør er enkelt, men støynivået oser god stemning - akkurat slik vi har sett for oss når vi tidligere har gått forbi og sett inn vinduene.

Vi valgte å prøve deres vegetariske meze-meny, som inkluderte seks kalde retter og seks varme retter til deling. Det kostet 339 kroner per person, og her var det mye mat for pengene. Meze består av mange småretter og kan minne om tapas med smaker fra Midtøsten. Både kalde og varme retter med ulike farger og konsistenser er nøkkelen til et vellykket mezebord, og det fikk vi definitivt servert på Albertine.

Kremet hummus, syrlig tzatziki, en frisk bønnesalat, og deilige dipper som spinat borani, atom og mutebbel var det første vi fikk servert sammen med pitabrød. Alle dipene var utrolig smakfulle, men ikke overraskende ble tzatziki en favoritt. For en velsmakende tzatziki skal man absolutt ikke kimse av.

Perfekt falafel

Så snart vi var ferdige med de første seks meze-rettene, ble bordet fylt med seks nye retter. Stekt halloumi, falafel, aubergine med tomatsaus, gresk fetaost med honning, timian og valnøtter, grønne bønner i tomatsaus og børek. 

Som vegetarianer i snart ti år har jeg smakt utallige mengder tørr falafel både i Norge og andre steder i verden. Falafelen vi fikk servert var imidlertid alt annet enn de tørre falafelene jeg har opplevd tidligere. Perfekt stekt på utsiden, samt saftig og full av smak på innsiden.

De andre rettene sto også til forventningene, med varierte smaker, god konsistens og fine størrelser til å dele mellom to personer.

Overkommelige priser for drikke 

Drikkemenyen på Albertine er enkel består hovedsakelig av rødvin og hvitvin fra Spania, Libanon, Tyrkia, Hellas og Frankrike (114-164 kr) samt øl og cider (58-134 kr), drinker (106-129 kr) og noen alkoholfrie alternativer som lemonade (48 kr) eller munkholm (64 kr). Veldig overkommelige priser, syntes vi!

I tillegg til meze har Albertine både lunsj-og middagsretter. På lunsjmenyen frem til klokken 15 hver dag de har åpent, finner du blant annet falafeltallerken med salat, hummus og tzatziki (194 kr), eller gyros med krydret storfekjøtt, salat, tzatziki og dressing (229 kr). 

Et utvalg av middagsalternativene deres er kofta med tomatsaus (249 kr) eller en frisk middelhavssalat med sesongens grønnsaker, urter, fetaost og tzatziki (194 kr).

Tirsdagskvelden vi var innom var det fullt, som viser at dette er en populær nabolagsfavoritt. Albertine er absolutt en plass som er verdt å sjekke ut, og vi skal hvertfall innom flere ganger. For god meze, det er noe av det beste man kan få servert! 

Åpningstider: 
Mandag-tirsdag: 14-23
Onsdag-lørdag: 12-23

📍Hallings gate 3