Registan: hjemmelagde måltider fra Usbekistan
Tekst, foto & video: Kathrine Skjærum
Noen gang testet usbekisk? Hos Registan i Oslo får du servert tradisjonelle retter fra Usbekistan.
Tradisjonelle mettende retter
Nasjonalretten i Usbekistan er plov, en type gryterett som består av ris, gulrot, løk og kjøtt, som lam eller biff. Hos Registan kan du få denne servert med biff eller kylling (185 kr). Den er veldig populær, og de var faktisk utsolgte da vi var innom!
Vi gikk for de andre tradisjonelle rettene på menyen; Lagman med kylling (199 kr) som bestod av håndlaget spagetti, paprika, løk, langbønner, kinakål og kylling. Quazon kebab (249 kr) med lammekoteletter, potetbåter og servert sammen med salat og tomatdipp.
Spicy? Langt ifra
Porsjonene var store og mettende. Vi trodde kanskje maten kom til å bli sterk, men det var ikke noe sterkt i det hele tatt! Kun godt krydrede retter som gav grei smak. Helt perfekt for de som er sensitive på sterk mat!
Manty er også en typisk tradisjonell rett. Det er en type dumplings, hos Registan kan du få dem som vegetar eller med biffkjøtt, dampet eller stekt. Vi valgte stekt og de ble servert med en gresk yoghurt og inneholdt stekt løk og biffkjøtt. Igjen, gode smaker uten noe spice.
Lite og populært
Stedet virket ganske populært da vi var der, fult helt frem til stengetid klokken 20. Det er ikke et veldig stort sted, så greit å planlegge besøket litt.
Stedet er innredet med mønster på tekstiler langs veggene, og hatter (doppa) som begge er tradisjonelt for Usbekistan.
Åpningstider:
Mandag - lørdag: 14-20
Søndag: 14-21