Våre seks favoritt-vegetarkafeer i Oslo

Oslo Raw er selvfølgelig på listen over våre favoritt vegetarkafeer i Oslo!

Tekst: Liv Einemo Tønjum / Foto: Redaksjonen

Har du lett etter en oversikt over de beste stedene i Oslo for plantebaserte måltider og en kul atmosfære? Enten du er vegetarianer eller bare nysgjerrig på plantebasert mat, har Oslo et bredt utvalg av kafeer som tilbyr alt fra klassiske avokadotoast, luftige pannekaker, tofu bowls, næringsrike salater og bakverk.

Her er seks av våre favorittkafeer som serverer gode vegetarmåltider.



Kumi

Dette er et plantebasert spisested, juicebar og kafé, som serverer frokost, brunsj og lunsj hele dagen. De har to lokasjoner, en i Oslobukta og en i Gamlebyen. 

Kumi er en japaninspirert kafé som fokuserer på mat som skåner dyrene, naturen, og er sunn og god for kroppen. All maten er vegetarisk eller vegansk, og basert på økologiske, lokale råvarer uten tilsetningsstoffer, kjemikalier og raffinert sukker. 

På menyen har de masse spennende, både tofu bowls, frokost taco med egg, avokadotoast, veganske amerikanske pannekaker, søtpotetfries og hummus. 

Vi har testet avokadotoasten og de veganske pannekakene. Avokadotoasten kom med en generøs mengde avokado, perfekt saltet med havsalt, toppet med fersk pepper og en dæsj sitron. Surdeigsbrødet var mykt med sprø skorpe og mye smak. Denne var rett og slett skikkelig god, og perfekt til brunsj! 

De veganske pannekakene smakte også himmelsk. Som en som ikke er veganer hadde jeg ikke klart gjettet at disse ikke inneholder egg eller melk! 

Maten imponerte oss, sammen med det minimalistiske og delikate lokalet og den gode stemningen. Hvis du ikke allerede har vært innom, bør du absolutt sjekke ut dette stedet!

Åpningstider (Oslobukta): 
Mandag-søndag: 11-17

📍Operagata 71B

Happy Foods

Ved Vestkanttorvet finner du den sjarmerende kafeen Happy Foods, hvor sunn og næringsrik mat og drikke serveres i alle regnbuens farger. Happy Foods fokuserer på økologiske alternativer, og deres meny er sesongbasert og stadig skiftende. Det liker vi!

Den velsmakende maten er ikke bare god for kroppen, men også en fryd for øynene. Dette kan du virkelig si at det er et sted for de som elsker alt som er Instagram-vennlig, med vakre, fargerike salatbowls og avokadotoast.

Selv om lokalet er lite, er det lyst, innbydende og fint dekorert med en rekke grønne planter som står i stil til det de serverer. Det tar ikke lang tid før stedet fylles opp, men med muligheten for uteservering er det ingen bekymring, spesielt ikke i vår- og sommersesongen. Den hyggelige beliggenheten med utsikt over parken legger til sjarmen.

Happy Foods er et ideelt sted for en lunsjdate med en god venn, eller om du vil ha med deg sunn og god mat på farten. 

Åpningstider:
Mandag-lørdag: 10-18
Søndag: 11-17

📍 Neuberggata 2A

Oslo Raw

Oslo Raw er virkelig en perle av en kafee og uten tvil en av våre favoritter blant de vegetariske spisestedene i Oslo! Med et fokus utelukkende på plantebasert mat, er alt som serveres her av utrolig høy kvalitet og byr på skikkelig gode smaker. Spesielt kjent er de for sine deilige raw-kaker, som vi absolutt anbefaler. 

De serverer digg lunsj og frokost, og har en variert og gøyal meny. Tenk deilige sandwicher, kremet chiapudding, overnight oats og vafler med deilig topping, næringsrike salater, varme supper og fargerike smoothies. Matcha latte, chai latte og beetroot latte også å finne på menyen, så her er det uten tvil masse godt. 

Du kan besøke Oslo Raw på Frogner og Adamstuen. Kaféen på Frogner er den større av de to, med en flott innredning og en koselig uteservering som gir en ekstra touch av sjarm, spesielt i de varmere månedene.

Åpningstider (Frogner): 
Mandag-fredag: 9-18
Lødag-søndag: 10-18

📍 Skovveien 16

Sunt og godt

Øverst i Thorvald Meyers gate ligger Sunt og Godt. Dette stedet er nok mest kjent for digge smoothies og smoothiebowls, men de har også mange andre godsaker som vaffler med masse deilig topping, næringsrike salater og et bredt utvalg av søtsaker og raw-kaker.

Lokalet er ganske lite, så dette er perfekt å ta med seg noe på farten. I de varmere sommermånedene er det veldig fint å sitte på uteserveringen deres i solveggen rett utenfor og titte utover Grünerløkka.

Åpningstider:
Mandag-søndag: 11-17

📍Thorvald Meyers gate 18

The fragrance of the heart

I en av sidegatene ved Majorstuen finner du The Fragrance of the Heart, et sted som virkelig vet hvordan man skaper smakfulle vegetariske retter. Faktisk er de fleste også veganske. 

De er spesielt kjent for sine deilige lunsjalternativer og varierte meny. Her kan du finne mellom annet gresk spinatpai, mungdhal med fersk spinat og kokosmelk, curry med spinat og kikerter, moussaka og bønne- og rødbetburger. Det er virkelig noe for enhver smak!

Når det kommer til drikke har de et bredt utvalg inkludert alt fra frisk ingefærlemonade og ferske smoothies til deilig økologisk kaffe. Porsjonene er akkurat passe for en tilfredsstillende lunsj, og du får mye mat for pengene her.

Dersom du vil ha noe søtt, tilbyr de et utvalg av kaker, inkludert flere vegetariske og veganske alternativer, som deres bestselgende Raw Caramel Slice, en næringsrik godbit med deilige smaker av karamell og sjokolade. 

Åpningstider:
Mandag, tirsdag, torsdag, fredag: 07-19
Onsdag: 07-17
Lørdag: 09-19
Søndag: 09-17

📍 Majorstuveien 33

Håndbakt

Litt gjemt mellom Tøyen og Kampen finner du en evig favoritt, nemlig Håndbakt. Denne fine kaféen har et stort plantebasert og allergivennlige utvalg. De er faktisk Norges første plantebaserte surdeigsbakeri og er 100% økologisk drevet. Denne dedikasjonen digger vi!

Menyen består av mindre måltid som scones med rørte bær, yoghurt og granola og chia bowls, til større måltid som vafler og hjemmelaget nutella, turkish eggs med surdeig ciabatta og dagens suppe. 

Kaffen er også kjempegod, og her kan vi sitte i timesvis å kose oss. Håndbakt er med god grunn blitt et populært sted, så det kan fylle seg godt opp i helgene. Vi anbefaler derfor å vere tidlig ute om du nyte en god frokost eller brunsj på en lørdag eller søndag. 

Åpningstider: 
Mandag-fredag: 8-17
Lørdag-søndag: 9-18

📍Kjølberggata 21