Prindsen Hage: Urban hage og underholdning

prindsen-aug21-kjerstilien-6-min.jpg

Tekst og foto: Kjersti Lien 

Undertegnedes første flørt i byen var med Prindsen Hage. Siden har jeg ikke klart å slutte og tenke på denne perlen av et sted, som virkelig er en drøm nå på sommerstid.

Har du ikke besøkt den veletablerte hagen enda? Da bør du ta turen til dette sjarmerende uteområdet litt bortgjemt i en sidegate på Grønland, før det er for sent.



Få festivalfølelsen

Prindsen er litt av et eventyr. Fra du først finner avstikkeren inn til hagen, til du er ute igjen. Allerede på vei inn viser lyslenker deg veien til den frodige bakgården. Hagen er full av blomster og vekster. De har til og med et eget drivhus. Vimpler og lyslenker setter stemninga, og om kvelden lyser hagen opp, som kan være nokså romantisk.

Med over 800 sitteplasser fordelt på ulike soner, finner de fleste en plass å stresse ned. Her kan du få festivalfølelsen på benkene foran ved scenen, ta en drink på takterassen, sole deg på plenen eller kjøle deg ned i skyggen.

Foodtruck bonanza

Inne på plassen er det fem selvstendige foodtrucks, klare til å servere deg det måltidet du ønsker. Her finner du alt fra indisk streetfood og italiensk med en vri, til den klassiske burgeren og asiatisk-inspirert grillmat med fokus på lokale råvarer. I tillegg har de en egen kafé som serverer iskaffe, vafler, iskrem og smoothies. Noe for enhver smak. 

Vi satte oss godt til rette i skyggen og bestilte noe kaldt å drikke fra baren. Undertegnede prøvde deres Rocktail Mojito. Drinken var god, men neste gang tester jeg de nye drinkene miksa i slushmaskina. Utenom diverse drinker byr de på et bredt utvalg øl, diverse vin og bobler, og masse alkoholfrie alternativer. 

Til å spise bestilte vi fra Good Mood og La Piada. Vi testet Good mood hot & sweet street burger med Parmesan fries og Piada Margherita. Vi lot oss friste av bildene, men dessverre innfridde ikke maten helt. Både burgeren og piadaen var god og saftig, men kanskje litt kjedelig. Friesen derimot var helt topp og ble favoritten hos oss.

Masse kule arrangementer

Vi var tilstede under Cubansk aften og det var skikkelig god stemning. Bookingansvarlig, Ellinor Fotland, fortalte oss at de ønsker å tilby gjestene opplevelser uten krav om inngangsbillett og påmelding. Den visjonen må vi innrømme at vi liker svært godt!

Gjennom sommeren arrangerer de ulike kvelder med blant annet hagequiz, bingo og diverse musikalske innslag. Det meste er gratis, med noen få unntak. Enkelte søndager arrangeres det yoga med lunsj, før opprinnelig åpningstid. Her må man betale en liten slant for maten, men hvem er vel ikke villig til det for å strekke ut litt i nydelige omgivelser. Er det en plass du finner oss på sommeren, så er det her. 

📍Christian Krohgs gate 15