KOK Blå: Ny sauna

Tekst & foto: Maren Mjelstad

Mellom Akerselva og utestedet Blå, ligger Oslos nye badstu med servering. Vi har vært der og svettet ut.

Langs Oslos hovedpulsåre, som svinger seg mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen, har KOK satt opp en helt ny sauna. Med utsikt til vannet, eteriske oljer og alkoholservering kan nok KOK Blå gi mange en følelse av hverdagsluksus.

Oljer og servering

For å komme til saunaen går man inn samme inngang som til Blå. Deretter går du til enden og følger Akerselva. Blant trær og vann dukker den firkantede badstuen opp, med store vinduer med utsikt til elva. 

Saunaen varmes opp av en vedovn hvor man selv legger inn vedkubber. På den varme ovnen kan det også brukes oljer. Av de eteriske oljene eucalyptus og pine needle velger vi sistnevnte. Den dryppes i vannøsa før det helles over de varme steinene på ovnen. Oljen gir en herlig forfriskende lukt, som på grunn av varmen og fuktigheten stikker litt i nesa. 

Hvis du kjenner at det er på tide å kjøle seg ned, har du flere alternativer. Vassing eller bading i elva er på eget ansvar, men rett utenfor kan man ta en kald dusj. Vær obs på andre "trafikanter", da vi var der padlet en gjeng i kajakker forbi.

En annen måte å kjøle seg ned, er med noe kaldt i glasset ... Gjennom en QR-kode kan du bestille drikke fra Blå, som man får servert i saunaen. Dugget på ølglasset gir oss følelsen av å være i sydligere strøk! Men da sier det seg selv at ølen blir raskt varm også. Så om man drikker sakte, kan det være lurt å bestille noe litt mindre enn en halvliter.

Greit å vite

Om man ikke har leid hele saunaen, men er der på drop-in bør man kanskje ikke være så sjenert. For å komme inn til selve badstuen må man gå gjennom omkledningsrommet. Så om man er der på drop-in kan andre besøkende gå gjennom omkledningsrommet, på vei ut eller inn til badstuen.

Men det finnes løsninger som er litt mer private. Du kan benytte toalettene på Blå, men dette er et stykke unna badstuen. Så om du må på do eller vil skifte her, bør du gjøre dette med en gang når du kommer til Blå. Da slipper du å gå den lange veien tilbake.

Drop-in er tirsdag og torsdag fra klokken 16-18, og koster 240kr per person. Du kan forhåndsbestille på nettsiden deres. Privat leie (maks 10 pers) koster 2.600kr for to timer, og bestilles på nettsiden.

📍Brenneriveien 9C