Nyhet! Pizzakurs hos Vesuvio: Bli proff på ekte napolitansk pizza
[Annonse - Dette er en del av vår Mer av Opplevelser]
Tekst & foto: Nora Sæter
Er du glad i pizza, men sliter med å få til den boblende, tynne og spør pizzabunnen som man bare får på de beste restaurantene? Da er dette kurset for deg!
Vi har tatt turen til Bjerregaards gate for å lære å lage ekte tradisjonspizza av Franscesco Solimeo, norgesmester i gourmetpizza og eier og driver av Vesuvio Cafe og Pizzeria. Her fikk vi grundig opplæring i vitenskapen bak den perfekte pizzadeigen, og hver og en fikk lage, steke og spise sin helt egen pizza med valgfri topping!
Denne opplevelsen er en nå del av vår Mer av Opplevelser. Sammen med lokale aktører tester og setter vi sammen unike opplevelser, og hvis vi liker det finner du det her!
Lær å lag den perfekte deigen
Vi samles alle rundt en stor kjøkkenbenk i nabolokalet til den originale, Vesuvio. Ganske velkjent som en av Oslos beste pizzaer!
Kursholder, Francesco Solimeo, er fra Napoli og er brennende opptatt av autentisk italiensk pizza. Faktisk så vant han NM i beste gourmetpizza i 2023, så denne mannen vet hva han snakker om!
Pizzakurset starter, ganske enkelt, med en grundig introduksjon til pizzaens opprinnelse og historie. Visste du for eksempel at historiens første pizza kun var toppet med svinefett, salt og pepper?
Francesco kan fortelle at kjennetegnet til napoliansk pizza, er den store, luftige skorpen, som vi nå skal lære å lage. Med stor iver og vaskeekte italiensk aksent, forteller han hvor viktig det er med riktig blandingsforhold, hevetid og ikke minst meltype når man lager pizzadeig.
Vi får en demonstrasjon av hvordan den perfekte deigen lages, en prosess som i utgangspunktet tar timesvis. Det kan være kjedelig å vente, så Fransesco har noen juksedeiger på lur!
Alle lager egen pizza
Etter deigdemonstrasjonen, viser Francesco oss hvordan man former deigen til en pizza, hvordan man tar på saus og fyll og hvordan man tar den inn og ut av pizzaovnen på riktig vis. Så var det vår tur!
Man fikk bestemte helt selv hva man ville toppe sin egen pizza med. Vi kunne velge mellom mozarella, basilikum, grønnsaker og tre (!) typer fersk pølse. Nduja ble en favoritt.
Italienere er kjent for å ikke ha på for mye topping, men her var det noen som lasset på mer enn andre, og godt ble det uansett!
Noe av det mest utfordrende var å få pizzaen fra benken og opp på den store stekespaden, og inn i ovnen. Her fikk vi god hjelp av Francesco, og det ble mang en applaus og god stemning i rommet.
I lokalet fantes bare en ovn, så her måtte man vente på tur. Til gjengjeld så tok det bare noen få minutter å steke en pizza. Sånn går det når man bruker en ekte pizzaovn på nesten 400 grader!
Et kurs for pizzanerder og nybegynnere
Etterhvert var mange pizzaer ferdige og deilige dufter fylte rommet. Det beste og hyggeligste med pizzakurs hos Vesuvio, var all skryten man fikk av de andre kursdeltakerne og ikke minst gleden av å smake på hverandres pizza!
Kurset var passe utfordrende og fylt med mye detaljer, så med god hjelp var dette for nerden, så vel som nybegynneren! Hit kan du ta med deg både vennegjengen, kollegaene, og en romantisk date! Det selges ikke drikke i løpet av kurset, men det er lov å ta med hva du vil.
På hvert pizzakurs er det 12 plasser og hele seansen varer i ca. 3,5 timer. Det koster 1.390 kroner å delta på denne opplevelsen!
Psst! Alle som deltar får også en boks med italienske godbiter fra Oluf Lorentzen til en verdi av 300 kroner. Ganske så hyggelig!