The Little Pickle: Billig Michelin lunsj

Tekst, foto & video: Melika Haghighat

Lyst på en veldig god lunsj til hyggelig pris? Ja, da bør du vite om dette stedet! 

Nede på Grünerløkka finner du The Little Pickle, en Michelin-anbefalt restaurant som lenge har høstet gode anmeldelser. Vi tok turen en lørdag formiddag for å teste sesongens lunsjmeny! 



Mye godt på lunsjmenyen

The Little Pickle skiller seg fra det vanlige og gir en koselig vibe med sitt minimalistiske interiør, inspirert av det britiske kjøkken.

På lunsjmenyen har de alt fra egg, salater, surdeigsbrød og deilig “whipped” smør og flere småretter fra 50-220 kroner. Her er det å forvente passe små retter, perfekt til deling.

Vi koste oss med både surdeigsbrød med “whipped” smør (50 kr), deres signatur The Little Pickle Plate (90 kr), gulrot og sesam salat (150 kr), eggsalat på rugbrød (110 kr), og britiske oster med kvedesyltetøy (175 kr).

Surdeigsbrødet med pisketsmør var nydelig. Et must! Gulrotsalaten var enkel, men den sesambaserte dressingen løftet smaken. Eggsalaten får man servert på rugbrød. Den var både smakfull og opplevdes relativt sunn. 

Hvis du liker syltede ting, er deres signaturrett å anbefale, med en blanding av sylteagurk, syltet selleri og syltet blomkål  Ostetallerkenen med britiske oster var en drøm for enhver osteelsker, spesielt hvis du liker oster med mye smak.

Michelin i år

Vi avsluttet med noe søtt, og prøvde begge dagens kaker (120 kr). Favoritten vår ble definitivt eplekaken med hjemmelaget iskrem.

Lunsjen var fylt med smak og ingredienser av høy kvalitet! Menyen skifter med sesongen, så det er ofte noe nytt å prøve. Hvis man virkelig vil slå på stortromma til helgelunsjen har de et bredt utvalg av hvitvin, rødvin og rose. 

The Little Pickle passer til matentusiaster som venner og par. I august i år fikk restauranten en etterlengtet anerkjennelse - en Michelin-utmerkelse for 2024. Det forstår vi godt!

Psst! Hver søndag har de Sunday Roast fra 625 kroner.

Åpningstider:
Lunsj: Lørdag 12-15/ Sunday Roast: Søndag 14-17
Middag: Onsdag-lørdag 17-22 (Kjøkkenet stenger kl. 21)

📍 Jens Bjelkes gate 9a