Ostara: Asiatiske deleretter i magiske omgivelser
Tekst & foto: Nora Sæter / Video: Gabriel Viola
Den plantebaserte naturvin- og sakebaren Ostara, har holdt koken i åresvis med sine asiatiske småretter, technokvelder og sitt frilynte personale – alltid med florale og skeive undertoner.
Her får du både varm og kald sake i alle regnbuens farger, og en spennende meny som alltid er i endring. Vi har tatt turen for å teste om det unike spisestedet med den kule speildoen og gresset i taket fortsatt holder mål!
Varmt og eventyrlig lokale
Å komme inn på Ostara er litt som å gå inn i barnetv-programmet Drømmehagen. Her er det lyst og ledig, planterikt, og et slag dukkehus med hage som henger opp ned fra taket.
Både som spisende og drikkende gjest kan man velge om man vil sitte i “hagen” eller i “skogen”. I hagen sitter man nær både bar og kjøkken, blant annet med perfekt utsikt til stedets imponerende sakeutvalg, i vanlig bord-og-stol-stil.
Skogen minner mer om en oase og tilbyr store puter, gulvnære sittegrupper og planter som henger fra taket. Vi snakker mystisk og trolls steming. Kirsebæret på toppen av kaka må være at skogen er innredet med en dj-booth, og at stedet forvandles til en mini-teknoklubb på kvelden!
Bak konseptet står Sofia Hegestad Su som åpnet baren i november 2019. Hun har brukt egen bransjeerfaring og inspirasjon fra reiser til å skape stedets uttrykk.
Velg mellom små og store retter
Men nok om det drømmeaktige lokalet; vi må snakke om den fantastiske maten.
Ostara har en liten meny som skiftes jevnlig. Den består av fire retter, en av dem dessert, og to av dem fås som liten og stor posisjon. Vi tok oss friheten til å teste alle middagsrettene.
Bare vannmelonsashimien (150 kr) er nok til at du burde legge din neste date hit. Den er proppet med umamismak, smaker faktisk tunfisk og fungerer perfekt som en forrett på deling. Skikkelig god.
Videre gikk vi for kongeøsterssopp med syltet kål, szechuansmør og kassavapure (170 kr for liten/240 for stor). Kassavapuréen minnet litt om potemos og mettet godt.
Vi avsluttet med misoglasert aubergine med brent vårløk, servert på crispy ris, med en frisk og syrlig papayasalat på siden (170 kroner for liten/240 kroner for stor). Salaten badet i en helt nydelig syrlig dressing som ble slurpet opp med skje av samtlige.
Denne periodens dessert er tamarind- og søtpotetsorbet, servert med salt karamell og kokosrisflak (130 kroner).
En forrett og to store mellomretter på deling var nok til å mette to semisultne damer, men man kan også teste hele menyen som en fireretters tastingmeny til 590 kroner per pers.
Mer enn bare en restaurant og bar
Vi måtte selvfølgelig også teste sakeutvalget og gikk for en yuzusake (145 kr) og en kiwisake (170 kr). Alle koster mellom 145 og 190 kroner.
For den som vil drikke noe annet, tilbyr de en rekke spennede surøl (165 kr), kjemmelaget kombucha (80 kr), og masse spennende naturvin både på glass (130-260 kr) og flaske (750-2000 kr). Noe for enhver!
Men så er det ikke bare interiøret og maten som er unik her. De byr på live piano hver onsdag, i tillegg til en rekke spennende arrangementer. Hva med å teste ut en helg med gratis klemmeskole, og et glass husets orangevin til? For 290 kroner i måneden kan man også bli medlem av et stedets eget community, som gir fine fordeler og tilsynelatende uendelige mengder klemmer.
Ostara er altså et varmt sted som rommer alle typer mennesker, og serverer dem skikkelig digg mat.
Åpningstider:
Onsdag: 17-23
Torsdag: 17-01
Fredag: 17-02
Lørdag: 17-02
Søndag-tirsdag: Stengt