Ostara Bar: Verden opp ned og gress i taket

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen / Video: Gabriel Viola

Med en verden opp ned, gress i taket og en spesiell oase av en bar, er dette stedet noe for seg selv. Den lille baren i sentrum er ulikt noe annet i byen.

Bli med oss inn for noe godt i glasset i en liten drømmeverden.

Kunstgress i taket

Fra første skritt inne hos Ostara Bar ser du at det ikke er bare er “enda en bar” i Oslo. For i taket er det gresslagt, og selve baren du kan sitte ved er taket på et ‘hus’ som ligger opp langs veggen. Det er rett og slett laget slik at det ser ut som vi er i en verden opp ned, der gulvet og veggene er blå som himmelen, og det står gatelykt, gress, trær og blomster ned fra taket.

Lokalet strekker seg litt inn og har et eget rom med en litt annerledes atmosfære. Her kan man sitte og spise i grupper på gulvet, slik man gjør i japan. Det er nesten litt trollbindende å sitte her inne, og føles på mange måter som man er i en drøm. Hele stedet har den perfekte mengde plass for å holde stedet intimt og koselig, og de har også noen sitteplasser utenfor om sommeren.

Når vi først snakker om lokalet må vi inn på at de kanskje har Oslos kuleste toalett også. Her er veggene fylt med speil og kunstverk, og det er lyssatt med blått lys. Bare det å låne toalettet blir til en overraskende opplevelse.

Kimchipannekaker og sake

Baren serverer i hovedsak vin, sake, øl og vegetar og vegansk mat. Utvalget av drikke er passe til størrelsen på baren, og de kommer gledelig med anbefalinger fra menyen. Vi setter pris på at de avgrenser til det som er viktig for konseptet, som sake og naturvin. De holdt faktisk veldig nylig en sake-smaking, der man kunne smake på og lære mer om sake de har fått inn.

Matmenyen er ikke stor, men har noen utvalgte retter som du enten kan få som liten eller stor porsjon, eller alt i en fireretters. Det er asiatiske retter som curry dumpling, kimchipannekaker, portobello og broccolini, og rødbete dessert med sjokolade.

Når vi besøkte stedet var det mange som både drakk og spiste, og det var en avslappet og hyggelig stemning. Fint for en kveld ute med venner.

Vil ha flere arrangementer

Bak konseptet står Sofia Hegestad Su som åpnet Ostara Bar i november 2019. Hun har brukt sin erfaring fra bransjen og inspirasjon fra reiser til å skape stedets uttrykk. Sofia forteller at hun selv har skapt store deler av interiøret vi ser. Selv med lite snekkererfaring har hun blant annet skapt huset vi ser i taket. Hun er opptatt av gjenbruk, og Ostara skal være et godt eksempel på hvordan man kan gjenbruke og skape noe helt unikt.  

I fremtiden ønsker de å ha flere arragmenter, slik som sake-smakingen. I tillegg til mer musikk, forskjellige show, kurs, og breathwork og Shibari. Uansett gleder Sofia seg stort til å kunne invitere enda flere inn hos Ostara på både det ene og det andre.

Den lille perlen ligger i sentrum, rett ved Kvadraturen og har inngang i Kirkegata.

📍Kirkegata 20