Studentvennlige kafeer i Oslo

Kulturhuset er et populært sted for studenter på dagtid.

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen / Redaksjonen

Som student og trofast kaffeelsker har vi notert oss noen favoritter for de dagene det ikke frister like mye å sitte hjemme eller på lesesalen.

For at de skal nå opp på vår liste, kreves det en eller flere av følgende: trådløst nett, studentrabatt, godt mat og drikke, samt lademuligheter. Her er tips til hyggelige kaféer i Oslo som er fine å studere og jobbe på.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Studentvennlige kafeer på TikTok?



Kulturhuset

Ved Youngstorget ligger godt kjente Kulturhuset. Det er faktisk et veldig stort sted, med flere etasjer og både kafe og bar. Stedet er hyggelig både på dag- og kveldstid. De har nett og masse stikkontakter, som kan være greit å ha om man jobber på PC. I første etasje har de blant annet en kafe med kjøkken, som serverer lunsjretter på dagtid. Ellers er lokalet fylt med bord med god avstand fra hverandre. Om du er glad i kaffe får du også hver sjette kaffe gratis, med kaffekort. I tillegg er ikke prisene for stive, og det er lett å finne frem til. 

Et perfekt sted om du skal studere sammen med flere. Men om du ønsker et større bord er det lurt å komme tidlig, da det ofte er en del andre folk her. Om det er fullt kan du prøve det «gamle Kulturhuset», nemlig Youngs som ligger i samme bygg, bare på andre siden.

📍Youngs gate 6

Skatten

På Tøyen torg ligger Skatten, som er kafe om dagen og bar om kvelden. Med store vinduer og hjemmekoselig interiør, er dette absolutt en skatt.

Lokalet har store vinduer som titter utover Tøyen og torget og lett å finne frem til. De har mange store bord, koselige sofaer og kroker som er perfekt for studie-dagene. Her kan du ha med deg studiegruppen eller komme alene.

Vi anbefaler deres chai latte, som er fyldig og god. Perfekt med noe godt de dagene man trenger litt motivasjon til oppgave-skrivingen. Om det er fullt på Skatten er det flere kafeer man kan teste ut på Tøyen torg!

📍Hagegata 22-24

Fuglen

Fuglen er en godt kjent kafe- og cocktailbar. Fuglen finnes faktisk både i Oslo og i Tokyo! De fleste kaffe-nerder i Oslo har nok tittet innom her på et eller annet tidspunkt. Om du vil ha kaffe med den høyeste kvalitet i hyggelige omgivelser er Fuglen noe for deg.

I hovedkafeen er det originalt interiør fra kaffe- og tebutikken som holdt til i lokalet fra 60-tallet. Så her snakker vi genuin sjarm! En favoritt blant kaffe-elskere med god grunn, og et fint sted å sette seg ned med en bok.

En del av konseptet på Fuglen er også interiøret, og mye av det de har kan du faktisk kjøpe. Med mindre man er student, og må nøye seg med å beundre møblene med en fagbok på fanget og kaffe i hånden. Hvis du vil lese mer om hva de selger, i tillegg til kaffe - kan du sjekke det ut på deres nettside.

I Oslo finner du to Fuglen kafeer, én i Universitetsgata som er hovedkafeen deres, og én i gamlebyen hvor de også brenner kaffen sin.

📍Universitetsgata 2

La Belle Flør

I Ullevålsveien ligger en liten kafe og blomsterhandel, med internett og studentpriser. Før var dette Dagnys, men nå har stedet fått nye eiere og navnet La Belle Flør. De serverer bakeverk, hjemmelagede smoothies, quiche med salat, og ikke minst nystekte vafler på bestilling. Lukten av nystekt vaffel er farlig, så om du lar deg friste så skjønner vi det! De har begrenset med bord, men det er ofte ledig plass her.

De har også en del veganske alternativer og server blant annet vegansk toast og veganske smultringer. Man får 10% studentrabatt med studentbevis, og er du her fast kan du få hver niende kaffe (gjelder også latte-drikker) gratis med kaffekort.

Kafeen ligger sentralt rett ved Sankt Olav Domkirken og St. Olavs plass. Her får man et hyggelig avbrekk, enten for å lese eller få oppgaver i havn!

📍Ullevålsveien 1


Göteborg

Til tross for navnet, skal vi ikke over landegrensa, men midt i Oslo sentrum. Göteborg kom til byen tidligere i år, og er et nytt konsept. Stedet er en blanding mellom butikk, kafe, bar og lounge, og du kan faktisk lage din egen snus her!

Lokalet er moderne og godt tilrettelagt for å studere. De har likevel noen gøyale innslag, som en hipster-bjørn og en “twerkende” sau. Det er raust med stikkontakter, godt arbeidslys og selvsagt gratis tråløst internett.

Prisen for en Americano ligger på 26 kroner, og det er også mulig å kjøpe snacks som blant annet muffin (30 kr), nøtter (35 kr) og chips (36 kr).

📍Kirkegata 32

Cafe Sør

Vi holder oss i sentrum til det mange mest forbinder med cocktails og og nattklubb, nemlig Cafe Sør. Men stedet er også en ypperlig plass å tilbringe noen studie- eller jobbtimer på dagtid. Lokalet er av den mørkere varianten, med murvegger, retro interiør og store malerier på veggene. Over høytalerne spilles det lounge- og jazzmusikk, som skaper en rolig atmosfære.

Stedet har plass til både store og små grupper. Det finnes stikkontakter ved de fleste bordene, og bra internett. En vanlig kaffe koster 32 kroner, og småretter serveres til klokken 19. Hvis du er student får du hele 20% rabatt ved kjøp av mat og drikke sammen. Vi kan på det varmeste anbefale deres pasjonsfruktiste!

Om været og temeraturen tillater det, åpner de glassdørene ut til uteserveringen. På den måten kan du sitte inne, men ha frist luft og lademuligheter tilgjengelig. Dette er en plass vi stadig vender tilbake til, så vi anbefaler å ta turen!

📍Torggata 11



Studentkafeene på Blindern

På campuset til Universitet til Oslo ligger det flere kafeer drevet av frivillige studenter. Disse er som regel åpne klokken 10-15, når det er undervisning og studenter på campus. Her serveres masse kaffe-drikker til helt suverene priser.

Kafeer som EscapeInstitutt for informatikk har god plass for å sitte ned med pc og bøker. Her kan du også drømme deg bort ved titte utover dammen ved fakultetet, og kanskje nyte av besøket med mer kaffe enn jobb. U1Det samfunnsvitenskapelige fakultet selger også kaffe til en billig penge, og er et kult sted å sjekke ut om du er på campus. Om du leser deg gjennom dagene på Det humanistiske fakultet kan du sjekke ut Uglebo i kjelleren, som også er god studentkafe.

📍Escape 📍U1 📍Uglebo