Cave Mia: Ny vinbar og bistro på Briskeby

Tekst & video: Oda S. Hessen

En ny vinbar og bistro har åpnet på Briskeby i Oslo! Vi måtte teste ut Cave Mia og de skuffet ikke.

På menyen finner man franskinspirert kosemat, men med en italiensk kokk er også inspirasjon hentet fra Italia og andre steder i Europa.



Nydelige smaker

Det var tre hovedretter å velge mellom på menyen, i tillegg til et litt større utvalg forretter og snacks. Vi gikk for en entrecôte med fries og kantarellsaus til 395 kroner, og villsvin med macadamianøtter og kantarell (350 kr). Som tredje alternativ til hovedrett har de breiflabb med parmesan og bønner (340 kr).

Kjøttet var mørt, saftig og smeltet på tungen. Til biffen fulgte det perfekt friterte fries, servert med en skål smaksrik bearnaise som var en god komponent til resten av maten.

Til drikke gikk vi for et glass Catena Paraje Altamira Malbec etter en anbefaling fra servitøren. Rødvinen var god på smak og passet utmerket til begge kjøttstykkene!

Om du er like ubesluttsom som undertegnede, ville jeg vurdert å teste deres Chefs choice menu til 650 kroner per person. Da får kjøkkenet briljere med fire av deres favorittretter.

Lunt og avslappet

Interiøret er stilfullt med burgunderrødt og lyse farger, og stilige grafiske illustrasjoner. Man får inn dagslys gjennom de store vinduene som dekker én av fire vegger i lokalet. Gulvarealet er lite, og det er få sitteplasser uten at det blir for trangt.

I underetasjen forstår man hvor navnet «Cave Mia» stammer fra. Her står steinveggen i kontrast til de stilrene overflatene i resten av interiøret. Det er også et lite loungeområde med en sofa, i tillegg til en bar som strekker seg langs veggen.

Stemningen er lun og avslappet i begge etasjene. Her kan vi se for oss at det er hyggelig å sitte når høstmånedene kommer med tente lys og et glass vin, etter en lang studie- eller arbeidsdag.

Åpningstider:
Mandag-søndag: 16-00

📍Briskebyveien 26