Vinbar på Frogner: Snadder & Vin

Hos Snadder & Vin får du nydelige småretter og god vin i lange rekker.

Tekst & foto: Taran Hofvind

Med en imponerende matmeny og et godt vinutvalg er denne lille perlen perfekt for en date eller en skål og en matbit i gode venners lag. 

Vi tok turen til Frognerveien, og kan si at stedet lever opp til navnet, for her var det mye snadder! 



Rustikt og hjemmekoselig

Lokalet til Snadder & Vin ligger beleilig til rett ved trikkestoppet i vakre omgivelser, et par trappetrinn opp fra gateplan. 

Det er stemningsfullt, koselig og litt rustikt. De har flere hjørner med gode sofaer hvor man kan synke ned for en ekstra avslappende aften, og det gir litt følelsen av å være hjemme hos gode venner.  

Vinbaren har et godt utvalg av vin, også mange varianter på glass. De har hovedsakelig vin fra Frankrike, Tyskland og Italia. 

På vinkartet finner du vin i alle prisklasser, så her er det noe for både snobbene og for de som er litt enklere i vinveien. Og er du ikke vinkjenner, som de fleste av oss ikke er, så er det god hjelp å få!

Snadder og småretter

Snadder & Vin tilbyr også en overraskende stor og variert matmeny, full av fristelser. Menyen er delt opp i snadder og småretter.

På snaddermenyen tilbyr de blant annet ost og spekemat, brød fra Grains, oliven og ansjos. De har også flere varianter av pateer og rillette, som er et type pålegg, litt som en fransk variant av pulled pork! 

Det kan være laget med flere typer kjøtt, for eksempel and som de serverer her. Prisene på snaddermenyen varierer fra 65 til 325 kroner. 

Smårettene er delt opp i vegetar, fisk, kjøtt og søtt. Det er god variasjon blant rettene og veldig mange fristelser. På menyen har de denne gangen både tartar, ceviche, østers, blomkål, beter, og klassiske Pimientos de Pádron. 

Rettene er som navnet tilsier, små, så det anbefales tre til fire retter per person dersom man kommer på tom mage og vil bli ordentlig mett. Prisene varierer fra 49 til 450 kroner, med unntak av en veldig flott kaviar til 1550 kroner. 

Femretters på deling

De tilbyr også dagens femretter hvor de velger ut rettene og du får en litt rimeligere deal. Denne får du for 650 kroner, som da blir 130 kroner per rett. Vi gikk for å dele en femretter og fikk servert både vegetar, fisk og kjøtt, og til dessert gikk vi for ost.
Vegetarretten var beter i alle farger med en fantastisk blåmuggostkrem og mandler. Denne var like tilfredsstillende for øye som for smaksløkene. Den ble fulgt opp av utrolig smakfull laks tataki

Deretter kom det en skrei på bordet med hasselnøtt og grønnkål i en himmelsk saus, som står igjen som kveldens favoritt. 

Rett nummer fire var Iberico Secreto med en godt balansert chimichurri, som kjemper om en gjev andreplass. Iberico Secreto er et tynt stykke svinekjøtt som er ekstremt godt marmorert. Det hele ble rundet av med tre deilige oster og syltetøy. 

Kombinert med god vin var dette måltidet virkelig en innertier og frister til gjentakelse. Det er også flere retter på menyen vi må komme tilbake for å teste! Blant annet tartaren og beinmarg med grillet brød står på listen for neste besøk. 

Snadder & Vin holder åpent tirsdager fra klokken 16-23, onsdag til fredag 16-00 og lørdag 12-00. 

Psst! På lørdager serverer de brunsj fra klokken 12!

📍Frognerveien 12b