PaaHuk: Caféen ved vannet

PaaHuk er ikke helt som andre caféer i Oslo

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

Blant Oslos mest populære badesteder har det kommet en relativt ny kafé, og denne sommeren ser ut til å bli første gang vi får nytt den til sitt fulle.

Så enten du skal bade eller er på en deilig gåtur på den sentrumsnære og grønne halvøya Bygdøy, kan du nyte idylliske omgivelser med en kaffe og noe godt å spise.



Tett på naturen (og badeturister)

Vi dro til PaaHuk en søndag formiddag og selv om det var fristende å sitte ute, satte vi oss innendørs på kaféen. Tross du sitter inne oppleves både naturen og vannet som om du nesten var ute. For veggene består hovedsakelig av store glassvegger som er lette å skyve på.

Så uansett hvor du setter deg får du en nydelig utsikt til havet. Huk er mest kjent for å være en populær badeplass på sommeren, men med all utsikten kan kaffen nytes like godt på høst- og vinterhalvåret her nå. 

Utenom badesesongen eller på tidspunkter badeturistene ikke omringer stedet, er dette en rolig cafe og uten bakgrunnsmusikk. Da kan vi anbefale å ta med seg en god bok å lese, mens man hører på naturens lyder i bakgrunnen.

I likhet med oss så liker også gjess seg godt på Bygdøy og særlig på Huk. De gjør ikke mye ut av seg, men undertegnede hadde ikke anbefalt å klappe dem.

Enkel servering

Serveringen her holdes lett med blant annet store croissanter, luftige boller og panini. Det kan virke som at utvalget her kan variere fra tid til annen. Prismessig er det helt greie kafepriser fra rundt 49 til 100 kroner, avhengig av hva du kjøper.

De har baristaer som steller i stand med kaffe og i isdisken deres tilbyr de klassikere fra Hennig-Olsen, men og bokser fra Evas datter. Utenom dette har de snacks som Sørlandschips, nøtter osv. Som lett kan tas med til berget eller sandkanten. 

Ettersom kafeen er en del av badeplassen Huk har de flere toaletter som både besøkende og badeturister kan benytte seg av. Samt en vannkilde utenfor, og en kalddusj som vasker vekk saltvannet. Dette er åpent for alle i badesesongen, uavhengig om du kjøper noe fra kafeen eller ikke. Nå på sommersesongen har kaféen åpent fra kl. 12 til 17 på ukedager, og fra kl. 11 til 18 i helgen.

📍Strømsborgveien 44