På posten

butikk_paposten_des20_KarolinePaasche-1.jpg

Av Karoline Paasche

Går du forbi den lille butikken tror du kanskje ved første øyekast at dette er et postkontor etter navnet å dømme. Slik er det altså ikke. På posten er en liten og sjarmerende interiørbutikk med sjel i Majorstuveien, ca. tre minutter gange fra Majorstukrysset.

Noe som gjør at interiørbutikken skiller seg ut er at det også er en kafé! Her kan man bestille en kaffe og kose seg med den inne i varmen mens man ser på utstillingene. Man kan velge mellom traktekaffe, espressobaserte drikker, te og varm sjokolade. De selger i tillegg krydder og gløgg. Flere juletrær står ferdig pyntet med kuler og glitterbånd, og julestjerner henger i de store vinduene som vender ut mot gaten.

Noe for enhver

Her selges blant annet klær, julepynt, puter, tepper, lysestaker, vaser, stoler, speil, lamper, kurver, blomster, hårspenner og smykker, ting og tang, hummer og kanari. Butikken egner seg imidlertid ikke for folk som får fnatt av småting. Her er de fleste av veggene, overflatene og gulvet smekkfullt med det ene og det andre. Det kan se litt rotete ut, men bidrar på sin måte til den hjemmekoselige følelsen de vil gi kundene sine.

Tanken bak konseptet med kafé og butikk i ett skal være å bøte med stresshandel. De vil at kundene skal ta seg god tid og nyte handlingen med en kopp varm drikke og kose seg i avslappende omgivelser, ikke bare haste rett inn og ut. Det skaper en behagelig atmosfære og er kanskje spesielt etterlengtet i en hverdag med mye kjas og mas.

Prisklassen er høyrere som resultat av en litt mer intim handel og fordi de tilbyr eksklusive varer fra kvalitetsleverandører innenfor hver kategori. Som flotte interiørvarer fra Rivièra Maison, Muubs, Nordal, Adamsbro, House Doctor, eller velværeprodukter fra Meraki.

En annerledes interiørbutikk

Det spesielle navnet “På Posten” har sitt opphav i deres første butikk som åpnet på Herføl, Hvaler i Østfold. De fikk lokaler i et nedlagt postkontor fra 1870-tallet. Handelen gikk over all forventning og resten er historie. Høsten 2017 åpnet de dørene i sin andre butikk på Majorstua i Oslo. 

Inne i butikken lusker vanligvis en liten hund rundt mellom møblene. Han pleier å sove under en sittebenk på et mykt og lunt ullpledd. Da vi var innom på lørdag hadde han visstnok hjemmekontor. Det ble derfor ikke noe kjærlig og følelsesladd gjensyn, så det har jeg til gode neste gang. Eieren, som jobber i butikken, fortalte at mange kunder setter pris på å ha han labbende rundt der inne. De ønsker å fremstå som en uformell, hyggelig butikk og hunden blir et stort bonus for dyreelskere.

Dersom du også har mange julegaver igjen å handle vil jeg anbefale å avlegge dem et besøk. Her finner du mye forskjellig og kan derfor få unna flere gaver på en gang. Enten du leter etter noe til mor, far, søster, venninne, vertinnegave eller kanskje noe fint til deg selv, er sjansene store for at du finner noe du vil gi bort.

📍Majorstuveien 30