#støttlokalt: Delicatessen Tapasbar

💜 #støttlokalt i betalt samarbeid med Wolt
Vi har beveget oss inn i en ny periode med nedstengning, og det går hardt ut over serveringssteder i byen vår. Flere jobber hardt for å unngå konkurs, så nå ønsker vi å sette enda mer fokus på dette fremover. Vennligst ikke glem å fortsette å handle fra alle dine favorittrestauranter og –spisesteder.


Foto: Delicatessen Tapasbar

Foto: Delicatessen Tapasbar

Av Ine Martine Lorentzen

Delicatessen Tapasbar har blitt et populært tapasvalg blant osloboere. Et velkjent konsept som startet på Grünerløkka i 1999. Rodrigo Belda var opptatt av kvalitet og råvarer da han ville sette det spanske kjøkkenet på Oslo-kartet.

Konseptet ble raskt populært på Grünerløkka og nordmenn strømmet til for å få en smakebit av de spanske delikatessene. I dag finner du også Delicatessen Tapasbar på Aker Brygge og Majorstuen i Oslo. Som følge av den utfordrende pandemisituasjonen holder disse restaurantene midlertidlig stengt for besøk, men er heldigvis fremdeles åpne for takeaway. Delicatessen Majorstuen åpner for besøk i restauranten igjen fra og med i morgen (11. desember).

Tapas hjemme

Takeaway-menyen byr på flere kjente klassikere og spennende retter som gir en autentisk spansk matopplevelse. Er dere flere kan det være lurt å prøve ut en av de forhåndsbestemte menyene for to personer. Her får man flere utvalgte tapasretter, og man kan også velge og vrake blant rettene selv. Denne gangen valgte jeg fire ulike retter som fristet, i tillegg til brød (25kr) og aioli (30kr).

Albondigas – Denne spanske tapasklassikeren var veldig god og min favoritt denne gangen. For 120kr fikk jeg seks spanske kjøttboller i fin størrelse.

Kyllingvingebog – Her fikk jeg mør og smakfull kylling fra Stange Gård. Kyllingvingene er marinert i sennep, estragon og sitron. Det var litt sterkt for min gane, men det skal sies at jeg vanligvis ikke er så tøff når det gjelder sterk mat. Smakskominasjonen gjorde likevel susen og kjøttet var saftig og godt. Seks stykker kostet 110kr.

Chorizo og sjampinjong – Om du er like glad i chorizo som meg kan jeg love at du vil få en vidunderlig smaksopplevelse her. Stekt chorizo og sjampinjong var en spennende kombinasjon som jeg garantert vil prøve igjen. Her fikk jeg 14 pølsebiter med sopp for 120kr.

Patatas bravas – For meg er stekte poteter et “must” til tapasmiddagen, så det var en selvfølge å inkludere i bestillingen. Det passet godt ved siden av de andre rettene. En porsjon som nok kan deles mellom to når det er så mye annet forskjellig, kostet 65kr.

Takeaway maten blir levert kald og det opplyser de om, så man må selv varme opp maten. Rettene jeg hadde valgt skulle oppvarmes i vanlig stekeovn på 180 grader mellom 20-30 minutter. Det er alltid best med varmmat selv ved levering, men det gikk fint. Fra og med 11. desember tilbyr Delicatessen Majorstuen også varm mat fra sin takeaway-meny.

(Spansk) stemningsmusikk

Det er ikke uten grunn at Delicatessen blir sett på som en av de beste tapasrestaurantene i Oslo. For maten skuffet ikke, men det er åpenbart litt artigere å dele tapas med flere andre. Vi i Mer av Oslo gleder oss til det!

I mellomtiden for å gjøre matopplevelsen litt ekstra hyggelig, anbefaler jeg å dekke fint på bordet hjemmet, tenne lys og sette på litt (spansk) stemningsmusikk. Du kan få den spanske smaksopplevelsen levert rett hjem til de fleste steder sentralt i Oslo via Wolt. Godt måltid!

📍Søndre gate 8 (Grünerløkka) 📍Holmens gate 2 (Aker Brygge) 📍Vibes gate 8A (Majorstuen)

Psst! Med rabattkoden “MERAVOSLO” får du 100,- avslag på din første hjemlevering med Wolt.