Oslos deiligste: Fried chicken

Hot Temper sine Nuggies har blitt en favoritt.

Tekst & foto: Linda Lourenco

Nå som sommerværet for fullt begynner å varme opp Oslo, så kan det bli litt mye med tunge retter. Hva bedre enn å spise noen deilige fried chicken som både kan være salt og søtt, og som man kan ta med hvor som helst?

Vi har vårt på jakt etter byens beste fried chicken og kommet fram til tre steder vi mener du bør teste ut. Vi har valgt å fokusere på litt unike smakskombinasjoner.



🥇 Hot Temper: Nashville style

Hot Temper er et nyåpnet konsept øverst på Torshov som serverer kanskje byens beste friterte kylling. Alt er laget fra bunnen av hver dag og de bruker hele kyllinger helt til det er utsolgt. Selv om de åpnet for litt over en måned har de blitt populære på kort tid.

De spesialiserer seg på Nashville style fritert kylling, og har fem nivåer av styrke: Country fried (mild), Norskville (mild/medium), Nashville (medium/sterk), Ghost (sterk!) og Reaper (kjempesterk).

Vi bestilte Hot Temper Burger (med Nashville styrke), Chicken & Waffles (med Norskville styrke) som kun serveres på lørdager, og en pakke med seks Nuggies (Nashville styrke, men hvor vi også prøve oss på en ghost).

Det er et stort utvalg av småretter, dips og desserter man kan velge mellom. Noen av de er Potato n Gravy, Pineapple BBQ (anbefales!) og Coconut & Mango Pie (anbefales!).

Kyllingene var velkrydret og smakte veldig godt. Rettene opplevdes litt sterke selv om vi tok mild/medium, og kyllingen med ghost-nivå brakte oss oss til tårer! Likevel var kyllingene de beste vi har smakt, og i motsetning til kyllingvinger hvor man ofte må bruke litt tid på å rense beinet, kom kjøttet av med engang uten noen rester!  Rettene med fritert kylling ligger fra 99 til 199 kroner, og tilbehøret fra 35 til 99 kroner.

📍Toftes gate 19B

🥈 Buldak: Koreansk fried chicken 

“Chimaek” eller som på norsk kan oversettes til “fritert kylling og øl” har alltid vært populært i Korea. Nå som koreansk kylling stadig har blitt mer populært også her hjemme, var vi spente på hva takeaway-restauranten Buldak kunne tilby med sine unike smakskombinasjoner.

Honey soy (189 kr) og Garlic soy (189 kr) er de to mest populære rettene, så de ville vi gjerne prøve. Det er seks kyllingstykker i hver bestilling, sammen med koreansk ris, coleslaw og syltet reddikk.

Glazingen på kyllingen var tykk og litt søtere. Begge var veldig gode og det var vanskelig å komme fram til en favoritt, ettersom de hadde ulike smakselementer som gjorde de unike. Likevel endte honey soy opp med å bli vår favoritt.

📍Kun levering med Foodora eller Wolt

🥉 Lucky Bird: 

På Vulkan finner du restauranten Lucky Bird som spesialiserer seg på fritert kylling, og dette stedet er det nok en større sjanse for at du har hørt om før.

Vi gikk igjen for Chicken and Waffles (189 kr), og kyllingvinger med BBQ saus (109 kr). Selv om kyllingen var litt små, var de gode og møre. Smokey Pineapple BBQ-sausen var veldig god til kyllingen, så den kunne vi gjerne spist mye mer av.!

Restauranten spesialiserer som navnet tilsier, seg på fugl, og har et stort utvalg av kylling, småretter, desserter og drinker. Konseptet er artig og kyllingene var absolutt gode, men tross dette er “det trygge valget” og en litt mer kjent restaurant - nådde de ikke første eller andreplassen hos undertegnede denne gangen.

📍Vulkan 7