Oslos beste salater

Selvplukk fra Kvadrat Salat.

Selvplukk fra Kvadrat Salat.

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Ofte, og kanskje spesielt på sommeren er vi på jakt etter noe lett og deilig å spise. Vi har derfor laget en oversikt over hvor du finner digg salat i Oslo.

Vi har saumfart byen, og fått mange tips da vi etterspurte det på Instagram fra dere. Flere er velkjente, som for eksempel Funky Fresh Foods som vi har skrevet om tidligere og linker til senere i artikkelen. Men nå har vi vært på Kvadrat Salat (forøvrig på høy tid disse får noen setninger på Mer av Oslo), og to steder vi ikke hadde smakt salaten hos tidligere...



Lille P 

Første spisested ut spesialiserer seg i salad bowls og wraps, men har også havrevafler og kaffe. I andre etasje på Storo Storsenter ligger Lille P, en fresh og fargerik salatbar som er lett å få øye på. Flere tipset om at dette stedet har digg salat - så vi måtte ta turen for en bowl.

De har en stor disk fylt med salat, grønnsaker, nøtter, dressinger, kjøtt, kylling og bønner, altså litt av hvert. Det store utvalget og muligheten til å komponere egen salat gjør at de har noe for enhver smak. På menyen finner du syv typer salad bowls. I tillegg er det mulig å komponere en egen bowl for cirka samme pris Alt ligger rundt 150kr for standard størrelse.

Vi gikk for en Falafel bowl og en Fransk chevre bowl. Falafel bowl kommer med hummus, paprika, fetaost, rødløk, rødbete og tahinidressing, og vi la også til avokado her. Selve falafelen var nok litt tørr for vår smak, men ellers var salaten godt balansert og det kom med en veldig god dressing. Her synes vi at avokadoen ikke burde vært et tilleggsvalg, da den ga litt mer grønt til retten. 

Chevresalaten kommer med søtpotet, rødbeter, vårløk, granateple, tranebær, nøtter og frø. Her fikk vi med det jeg vil tro det var tahinidressing, og det funket fint. Det er veldig positivt at de bruker bakte grønnsaker i bollene, og har nøtter og frø. Det gjør at salatene føles næringsrike også uten kjøtt.

📍Vitaminveien 7

Kvadrat Salat

[Stengt permanent]

I et lite lokale i Prinsens gate ligger kjente og kjære Kvadrat Salat. Flere av våre følgere mente vi måtte besøke disse, og det har vi faktisk gjort ved flere anledninger! Den lille salatbaren ligger supersentralt rett ved Steen & Strøm, og er en vegetarisk salatbar.

Her plukker du selv hva du vil ha og hvordan du vil komponere salaten din og betaler per hektogram. Utvalget i salatbaren er alltid bra, og vi vil applaudere at de har litt mer enn de klassiske grønnsakene og toppingene. For eksempel salat med bakt blomkål, er utrolig godt og næringsrikt.

Tross det er vegetar har de alltid proteinkilder i form av bønnemix, linser eller erter, som de krydrer og gjør smakfulle. For å toppe det hele har de alltid hjemmelaget brød og ferskpresset juice, så disse har rett og slett blitt en favoritt i sentrum.

Det er tydelig at det er mange som har blitt glad i det lille stedet, da det alltid er folk her. De har naturlig nok flest gjester til lunsj, så vil du slippe unna køen er det lurt å komme litt etter kl. 12.

📍Prinsens gate 18

Sunt & Godt

Øverst på fine Grunerløkka ligger kafeen Sunt & Godt. De er kjente for å drive med akkurat det, sunn og digg mat. Mange har tidligere nevnt at stedet har smakfulle smoothies og bowls.

Vi prøvde en ‘dagens salat’ som vi har fått anbefalt fra dere. Fylt med quinoa, kikerter, søtpotet, bakt paprika, rødkål, spirer og hummus. Salaten var frisk og god, og hadde masse grønnsaker. Vi savnet en type dressing eller pesto, og noe med litt knas!

Den er en en god størrelse for prisen, og kjempe enkelt å ta med seg når du er på farten. Vi ble sittende på den lille uteserveringen deres på gaten mens vi koste oss med dagens salat og tittet utover Grünerløkka.

Psst! Vi har også fått med oss at influencer @Snillegucci har lagt sin elsk på deres kokosbolle og det frister, men akkurat nå var vi altså på jakt etter etter noe litt annet, nemlig salaten deres.

📍Thorvald Meyers gate 18

Må også med

To steder vi har besøkt tidligere som må være med på denne listen.

Funky Fresh Foods [Stengt permanent] - Serverer vegansk mat og er utvilsomt en av våre veganske favoritter i Oslo. Nå har de risnudelsalat, og salat med mozzarella laget av nøtter på menyen. Spennende!
📍Hausmanns gate 16

Happy Foods - Denne hyggelige kafeen, som akkurat har utvidet lokalet sitt, er kjent for digge salad bowls som varier fra dag til dag. Vi syntes også dette er et godt alternativ.
📍Neuberggata 2A