De La Casa Pasta Bar: Komponere din egen pasta

Her er pastaen vi satt sammen på De La Casa Pasta Bar i Oslo.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Å spise pasta på en italiensk restaurant er én ting, men har du vært med på å sette sammen din egen pasta?

Navnet på den lille restauranten på Frogner, kan oversettes direkte til «hjemmefra». Her skiller de seg ut med hvordan du kan sette sammen din egen pasta, og de har også en fin brunsj.

De La Casa har både uteservering som passer godt til litt varmere dager, og et innbydende, stilrent lokale med rent og minimalistisk interiør. Mye tre, som jo er et gjentakende tema hos mange restauranter for tiden.  



“Lag din egen pasta”

På menyen har de det som heter ‘Make your own’. Man velger seg ut en pastatype, pastasaus og så mange ingredienser du vil. Resultatet blir din helt egne variant av pasta, sånn som du liker den best.

Av pastatyper kan du velge mellom Tagliatelle (36 kr), Spaghetti (32 kr), Penne (29 kr), Gluten-free pasta (34 kr) og Zucchini pasta (spiralized) (36 kr). Det er åtte ulike pastasauser å velge mellom, da alt fra ost, til pesto og carbonara. Pris på sausene ligger på mellom 89 og 109 kroner. 

Det siste man da velger seg er ingrediensene man vil ha. Blant 15 ingredienser, der man kan velge mellom ulike typer kjøtt, scampi, oster og grønnsaker. Prisene varierer fra 18 til 69 kroner.

Vi gikk for en tagliatelle med pastasausen Cuatro quesos (fire oster), og ingrediensene scampi (59 kr), mozzarella (42 kr) og cherrytomater (19 kr). En god, hvit pasta, med passe store mengder. Alle pastaene serveres også med et lite stykke brød på siden.

‘Spicy Burmese’ og noe godt i glasset

Så måtte vi jo selvsagt også teste ut en av pastarettene, utenom ‘lag din egen’. Vi gikk derfor for en Spicy Burmese for 220 kroner. Pasta med kylling og en kokosnøtt-basert saus, krydder og koriander. En kremete kombinasjon med spagetti. Kokosmelken skapte en mektig smak, uten for sterk kokossmak. Rett og slett en god og fyldig rett, som vi kunne spist på nytt. 

Det er til sammen ti ferdigkomponerte pastaretter på menyen. Prisene på pastaen varierer fra 210 til 289 kroner. På menyen får du i tillegg to ulike lasagner, en med bolognese og en med kylling, begge for 215 kroner. Salater og småretter er også en del av den faste menyen.

Du får så klart også et rikt utvalg av ulike typer drikker, både varme, som kaffe og te, og kalde, som limonade og smoothier. Begge ligger på rundt 90 kroner prismessig. Vil du kanskje ha et glass vin eller øl til maten din, så kan du få rød-, hvit og rosévin på både flaske og glass. Prisen per glass varierer fra 105 til 162 kroner. Den lengste rekken med drikker er derimot utvalget av cocktails, med priser fra 129 til 145 kroner.

‘De La Casa Brunch’

Brunsjmenyen tilbyr mye av det du forventer med ordet ‘brunsj’, som toast, egg og sandwich. Fem retter med egg, tre retter med toast, og tre retter med sandwich. Man får brunsj her hver dag frem til kl. 16, og prisene her varierer fra 159 kroner til 189 kroner. 

På menyen har de også faste ‘add ons’ som du kan velge fra dersom du vil legge til noe ekstra til retten. Av ‘add ons’ kan du velge mellom entrecôte (69 kr), bacon (59 kr), kylling (59 kr), mozzarella (42 kr), feta (32 kr), avocado (45 kr), sopp (28 kr), soltørkede tomater (24 kr), cherrytomater (19 kr) og spinat (18 kr).

Skulle vi valgt ut noe på brunsjmenyen ville det uten tvil vært Avocado Toast, som fort kan høres litt mer kjedelig ut enn den kanskje faktisk er. Ser du nærmere på menyen inneholder denne både granateple, blåbær og sesamfrø. Det høres ut som en smakseksplosjon, spør du oss! Men denne gangen måtte vi bare få prøvd ut pastaen.

De La Casa Pasta Bar ligger rett ved Elisenberg trikkestopp, og er åpent hver dag fra klokken 11 til 22.

📍Frognerveien 35A