Funky Fresh Foods: Vegansk og bærekraftig mat

Matboden til Funky Fresh Foods på mathallen VIA Village.

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Maren Mjelstad

[Sponset mat] Grønt, plantebasert og proppfulle av smak. Vi har vært på VIA Village og kost oss med deilig vegansk mat. 

Fra før har Funky Fresh Foods et lokale nedenfor vulkan, med utsikt ned mot Akerselva. I oktober utvidet de med servering fra matbod på den nye mathallen VIA Village. Med en QR-kode får du bestilt mat til både lunsj, middag, dessert og snacks, i de nye og kule sosiale lokalene i Vika.

Psst! Her kan lese mer om den nye mathallen VIA Village, som vi har skrevet om tidligere. 

Funky, fargerikt og falafel

Funky Fresh Foods er en av ni matboder i mathallen. Denne gangen spiste vi Falafel Wrap (139 kr), Sweet Potato Fries (61 kr) og Funky Tapas (169 kr). Førstnevnte er av generøs porsjon med falafel dekket i sesamfrø, rødkål, mango og hot majo. Smakene er like deilige som utseende på retten, og da er vi meget fornøyde! Den er pakket inn og kan enkelt være takeaway, om du vil ha en lunsj på farten. 

Falafelbollene finner vi også igjen i deres tapastallerken, hvor du får litt av alt. Biter av spansk tortilla, salat med vinaigrette av røde bær, og en utrolig god rødbethummus. Søtpotetfriesen var sprø utenpå og myk inni, og forsvant fort fra skålen. 

Denne høsten kan de også friste med suppe laget på norske gresskar i sesong. Porsjonen vil vi si holder for å bli god og mett, med en pris på 149 kroner. De har også vegetarburger (149 kr) og quinoasalat med falafel (159 kr). Hvis du vil vite mer om matutvalget hos Funky Fresh eller de andre matbodene, kan du sjekke ut menyen til VIA Village her.  

  • Funky Fresh Foods på VIA Village

    • Åpningstid: Mandag til torsdag 11-22, fredag til lørdag 11-01 og søndager 12-20

    • Pris: $$

    • Reservasjon: booking@viavillage.no / Åtte pers. eller flere? Trykk her

    • Adresse: Munkedamsveien 29

    • Handikapvennlig: Ja

    • Allergivennlig: Gluten-, nøtte- og melkefri alternativer

    • Vegansk: Ja

Raw cake og kombucha

Over og rundt disken har klatreplanter tatt seg godt til rette. Deres bøker med navn GRØNT og RAW står synlig og innbydende oppå disken. Forfatterne er Jenni og Josefine, som også er hjernene bak Funky Fresh Foods. Det startet i 2006, da begge kom til Oslo i søken etter jobb. 

«Bærekraftig, vegansk mat burde smake fantastisk og være lett tilgjengelig», var grunntanken deres. 

Dette passer godt til det vi ser og smaker. I disken står det fat på fat med raw kaker, naturlig frie for gluten, egg og melk. Til tross for størrelsen, er de fargerike og friske stykkene ganske mektige etter vår erfaring. Sammen med en kopp kaffe er dette en deilig måte å avslutte måltidet på.

Til drikke gikk vi for noe vi ikke hadde smakt før: kombucha, nærmere bestemt med smak av ananas og fersken. Kombucha er fermentert te, som gir en spesiell ettersmak. Dette ble lenge et samtaletema rundt bordet, mens vi tok flere slurker av drikken. 

Funky Fresh Foods byr for oss på både kjente og ukjente ting. Så uansett om du er veganer, nysgjerrig på plantebasert mat eller bare vil ha noe lett og digg, da vil vi anbefale deg turen hit. 

📍Munkedamsveien 29